Всички футболисти имат....прякори!

08:25
Всички футболисти имат....прякори!
Футболът винаги е имал и забавна страна. Героите на играта са много, всеки носи своето славно име, но само няколко имат наистина запомнящи се прякори. Представям на вашето внимание, някои от най-запомнящите се футболисти и колоритните "втори имена", които те са придобили по време на своите кариери. Ще се постарая това да се превърне в традиция и дано да задоволи интереса Ви.


\"\"Джейсън Макатиър - "Спусъкът"

Кръстен на привлекателния, но не толкова умен герой от комедийната продукция "Само глупаци и коне" - Спусъкът. Макатиър прави цяла кариера извън футбола със своите "остроумни" изказвания. Веднъж той си поръчал пица, но поискал да не бъде цялата, да му отрежат само 4 парчета, тъй като не бил толкова гладен.

\"\"Джонатан Уудгейт - "Селски"
Това е прозвището, с което бил известен бранителя по време на престоя си в Лийдс. Въпреки, че самият Уудгейт твърдо отрича това, вие сами може да се убедите защо го наричали така, просто ако изгледате някое интервю с футболиста.


\"\"Стюарт Пиърс - "Психо"
Ако някога сте виждали английския талисман в действие сами ще разберете защо е получил този прякор. Агресивния му стил на игра плаши дори най-сърцатите футболисти, които са заставали лице в лице с него.


\"\"Франц Бекенбауер - "Кайзера"

Франц Бекенбауер печели Световната купа, както като играч, така и като мениджър. Това, според поверие в страната означава, че Бекенбауер не трябвало никога вече да си купува бира в Германия. Хората шеговито започнали да го наричат "Кайзера", което идва от немската марка бира "Кайзер".

\"\"Ричард Райт - "Ричард Грешката"

Както сами може да се досетите, прякорът му идва от многобройните грешки, които англичанинът допуска в рамката на вратата. Именно поради тази причина вратарят е недолюбван от феновете на бившите му отбори Арсенал и Евертън.


\"\"Дженаро Гатузо - "Смело Сърце"
Представете си как би изглеждал сърцатия полузащитник на Милан намазан като Мел Гибсън? Прякорът му е даден от привържениците на Глазгоу Рейнджърс през 90-те години, когато италианецът се подвизава по шотландските терени. Въпреки че от много време Гатузо не играе вече там, феновете на отбора продължават да го обичат заради страстта и себераздаването, което Рино Гатузо демонстрира във всеки един мач.

\"\"Ференц Пушкаш - "Галопиращия Майор"
В сравнение с прякора на легендарния унгарец, прозвища като Гигси, Бекс, Лампс звучат леко глупаво. Пушкаш бил наричан така, защото по онова време играел за отбора на Унгарската армия и носел почетното звание "майор".


\"\"Гари Дохърти - "Джинджифиленият Пеле"
Така бил наричан заради косата му, която много приличала на растението джинджифил. Със сигурност има ирония във прякора, който Дохърти получил от феновете. Един бърз поглед към начина  на игра на островитянина мигновено ще разкрие пред всеки, че стила на двамата е напълно противоположен и изобщо не се доближава до легендарния Пеле.

\"\"Рене Егита - "Скорпионът"
Колумбийският вратар получава своя прякор заради легендарното си спасяване срещу Англия, което оставя без дъх всички по трибуните и тези зад малкия екран.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hahaio
03.12.2008 14:23

Няма спор Гатузо се раздава за Милан

ilqta
12.10.2008 22:28

Не случайно го наричат "Смело Сърце"

buzzblister
11.10.2008 23:42

Rene Higuita е правил не едно спасяване - тип "скорпион", правил го е много пъти, вкарвал е много голове, но е и получавал още повече голове, защото много пъти е напускал вратата си и отивал в нападение с цел да вкара гол И не разбирам защо спорите за Италия??? Това не е тема за Италия!!!

beto
11.10.2008 14:46

За Рене Игита и двамата сте прави! Че е вратар и то от класа няма никакъв спор.Но този човек е вкарал в кариерата си 41 гола.Виж за прякора бих поспорил."Скорпион" е името на самото спасяване а не прякорът на вратаря.Той е по известен, като " лудият от Меделин"

BuTaMuHa
11.10.2008 13:57

Като ги мразиш що мислиш, че на някой му пука... а Гатузо за нищо не става. Форца Юве Италия седеста  

ArSeNal4o_Vd
11.10.2008 11:51

Може да се каже, че и аз мразя италианците, но Гатузо ми е един от любимите играчи

kluivert
11.10.2008 10:06

Може да не съм фен на Милан, но такива футболисти като Гатузо не може просто как да не ми харесват.Незнам футболист, който да тича повече от него на терена и да се бори за всяка топка..