Бербатов събра четвърт милион от млека за деца

09:20
Бербатов събра четвърт милион от млека за деца
243 836 лв. бяха събрани от съвместната инициатива на фондация "Димитър Бербатов" и "Данон-Сердика" "Активни и здрави". Проектът се роди след осъзнаване на тъжната статистика на Националния център за опазване на общественото здраве, според която всяко пето дете в България е със свръхтегло, а 12% от децата страдат от затлъстяване, съобщава "24 часа".

След като звездата на Манчестър Юнайтед се включи в рекламната кампания 2% от цената на продадените млечни продукти за октомври и ноември 2009 г. влизаха в специален фонд. Сумата от близо четвърт милион лева ще бъде вложена за подпомагане на спорта в училищата. Ще се изграждат площадки и модернизират салони.

Повече от 1000 са проектите, които кандидатстват за одобрение. В момента те се обработват, след което ще бъдат оценявани от комисия и одобрените предложения ще бъдат обявени в края на февруари.

"Внушителният брой проекти показва трагичното състояние на спортните съоръжения в повечето български училища и невъзможността те да бъдат възстановени без финансиращи програми", заяви директорът на фондация "Димитър Бербатов" Димитрина Ходжева.

Свилен Нейков и Йорданка Фандъкова също застанаха зад проекта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wba
23.01.2010 23:54

Кво да мълчим.Тия пари,които са събрали се равняват на 1 седмична негова заплата.Неможа ли тои да даде нещо и да "погладува 1 седмица" *lol*

intermaina
20.01.2010 11:44

ся що мълчат всички плюите го пак бербо , *thumb_down*