Пускат конфискуваните обеци на Марадона на търг

09:51
Пускат конфискуваните обеци на Марадона на търг
Диамантените обеци на селекционера на националния отбор на Аржентина Диего Марадона, които бяха конфискувани от италианските власти през септември, ще бъдат пуснати на търг на 14 януари.

Събраната сума ще позволи на властите да покрият поне част от сумата от 36 милиона евро, които аржентинецът дължи заради данъци, съобщи агенция АНСА. Все още няма определена първоначална цена, но най-вероятно наддаването за обеците ще започне от 4000 евро.

Купувачът на бижутата ще получи и сертификат, подписан лично от Марадона. Целта на този търг е данъчните власти да успеят да вземат поне малка част от 36-е милиона, които аржентинецът дължи на италианските служби. Икономическата полиция конфискува обеците на Марадона, когато той беше в курорта Мерано през септември миналата година, за да отслабва.

През 2006 година икономическите власти на Ботуша също конфискуваха два скъпи часовника на стойност около 11 хиляди евро. През 2005 година италиански съд постанови, бившата звезда на Наполи в периода 1984-1991 година, да плати данъци на стойност 36 милиона евро, тъй като за годините си престой в тима Марадона не е платил нито стотинка. Заради закъснението върху сумата от 36 милиона евро има и начислени лихви на стойност 22.4 милиона евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

martototo
05.01.2010 11:39

Хахахаххахахахахахаха ТИЯ МИЛИОНИТЕ ГИ НЯМАТ ЗА НИЩО *lol*