Сър Алекс работил като готвач, Моуриньо бил учител по физическо

12:30
Сър Алекс работил като готвач, Моуриньо бил учител по физическо
Някои от тези футболисти са големи звезди, други не са чак толкова известни. Някои от тях в последствие стават известни треньори на големи клубове, а други не. Всички те обаче имат едно нещо, по което си приличат - интересни професии, които са имали, преди да успеят във футбола. Предлагаме ви интересна информация на от Goal.com.

Роар Странд - коминочистач

Норвежкият Райън Гигс има 15 титли с Розенборг. Подобно на уелсеца изигра най-добрите си мачове под ръководството на треньор, който налага сериозна дисциплина. Нилс Арне Еген изисквал от футболистите си да учат или работят, освен да ифраят на терена. И докато повечето избрали книгите, Странд започнал работа като коминочистач.

Крис Уодъл - майстор на колбаси
Преди да стане професионален футболист, Уодъл работил във фабрика за салами. Съотборникът му в Англия Стюарт Пиърс пък учил за електротехник и често показвал уменията си на съотборниците си.

Сър Алекс Фъргюсън - работник в машинен цех и готвач
Фърги никога не е отричал, че е тръгнал от бедните квартали на Шотландия. Като футболист аматьор работел в местния машинен цех цели пет години, преди да стане професионалист на 23 години. Във фабриката го помнят с лидерските му качества. На 30 години работил като готвач в ресторант цели 18 месеца.

Жозе Моуриньо - учител и преводач

След като не успял като футболист, Моуриньо се записал в бизнес училище, но напуснал след месец, за да учи за треньор. След това преподавал физическо възпитание на деца, преди да стане преводач на Боби Робсън в Спортинг Лисабон през 1992 година. Последвал го и в Барселона и така направил първите си стъпки към това да стане Специалния.

Морено Торичели - дърводелец
Съдбата се усмихнала на дърводелец във фабрика, който играл за аматьорския Каратесе в контрола с Ювентус през 1992 година. Джовани Трапатони толкова го харесал, че дал 20 милиона италиански лири, за да го доведе в Торино. Година по-късно дърводелецът игра редом до Роберто Баджо и вдигна Купата на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация