Полицията арестува осем запалянковци на Рома

19:44
Полицията арестува осем запалянковци на Рома
Осем италиански футболни фенове са задържани в столичното Първо РУ, след като агитка от около 60 италиански фенове потроши заведение на ул. "Аксаков", както и паркирани в близост коли.

Сигналът за инцидента е подаден около 18.15 часа. Тифозите се опитали да провокират група български запалянковци, които обаче избягали. Пристигналите на място полицейски патрули установили и задържали, въпреки оказаната съпротива, осем от развилнелите се фенове. Те са заведени в Първо РУ. Останалите са придружени до Националния стадион "Васил Левски". Екипи на СДВР обезпечават сигурността в района и на самия стадион, за да гарантират нормалното провеждане на мача ЦСКА Рома.

Двете агитки се сбиха до заведение на улица "Аксаков" зад хотел "Радисън". Полицията ще проверява внимателно всички, които влизат на стадион "Васил Левски" и ще разпитва тези, които имат видими наранявания по себе си, които да доказват, че са взели участие в мелето. Италианските фенове са известни със своя бурен характер, като запалянковци на италианския национален отбор се биха с български фенове и по време на световната квалификация между двете страни. ЦСКА приема италианския Рома в последния мач на двата тима от груповата фаза на Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

baldwin_goth
16.12.2009 20:50

Жабарите са същите като нас *thumb_down* Или по-зле даже..

hardc0re__
16.12.2009 20:49

Тифозите се опитали да провокират група български запалянковци, които обаче избягали. *lol* Ultra cecka *lol*