Левски приключва годината с мач за чест и слава на \"Олимпико\"

08:09
Левски приключва годината с мач за чест и слава на \"Олимпико\"
Отборът на Лацио приема българския шампион Левски в последен мач от груповата фаза на турнира Лига Европа. Срещата ще се играе на "Стадио Олимпико" в Рим от 20:05 часа българско време в четвъртък. В другия мач от група 7 на надпреварата тимът на Ред Бул Залцбург гостува на испанския Виляреал.

Последните две срещи от тази група са без абсолютно никакво значени, тъй като Ред Бул е едноличен лидер и продължава в елиминационната фаза заедно с тима на Виляреал, а Лацио и Левски отпадат. Мачът обаче има значение единствено за подобряване на самочувствието на футболистите на Левски, които от пет изиграни двубоя до този момент, не само че не успяха да спечелят точка, а дори нямат и реализирано попадение. Така левскарите ще опитат да постигнат макар и минимален успех при визитата си на "Олимпико". Както е известно, първата среща между двата тима, която се игра на стадион "Георги Аспарухов", завърши с разгромна победа на Лацио от 4:0.

\"\"

Левски завърши катастрофално мачовете си от родната действителност за календарната 2009 година, губейки като гост от Черно море с 1:4 в скандален мач във Варна от 1/8-финалите за Купата на България. Така "сините" отпаднаха рано-рано от този турнир, а след загубата от Сливен с 0:1 те са и вече доста зад водачите в родната "А" група и ще посрещат празниците в минорно настроение. Финансовата криза, която  е налегнала клуба в последно време също не действа особено позитивно за морала на играчи и спортно-технически щаб. Засега обаче, от ръководството твърдят, че плащат редовно заплати и премии, така че в този аспект всичко е точно.

Селекционните проблеми за Георги Иванов-Гонзо преди гостуването на Лацио са свързани най-вече с контузията в коляното, която получи основният реализатор на тима Еньо Кръстовчев. Таранът от Дупница не се качи в самолета за Рим и още не е ясно колко време ще се лекува. Младите Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов също не попаднаха сред 18-е за Рим, тъй като не са напълно възстановени от претърпени травми. Това продължава да отваря голяма пробойна в халфовата линия на шампионите, която и без това е доста осакатена в отсъствието на скъсалия кръстни връзки Владимир Гаджев. Вратарят Георги Петков също е аут за сблъсъка с римския състав – очаква се той да се завърне към тренировъчния процес в началото на зимната подготовка.

Трансферната сага около Зе Соареш приключи. Бразилецът си остава на "Герена", след като в последния момент треньорът на Металург Донецк се е отказал да взима крилото в своя състав. Затова се очаква и в четвъртък вечер Зе да оперира по десния фланг на синьото нападение, тъй като и без това Димитър Телкийски няма картотека за мачовете от Лига Европа.

Най-вероятно и в този мач Левски ще играе в схема 4-2-3-1. На вратата Божидар Митрев изглежда непоклатим титуляр в отсъствието на Георги Петков. Живко Миланов ще носи капитанската лента и ще отговоря за пробивите на Лацио в дясната зона на синята защита. Въпреки идиотската си проява срещу Черно Море, Юсеф Рабех се очаква започне като титуляр срещу "орлите", тъй като скаути на румънския Пандури са дошли да наблюдават изявите на мароканеца с цел закупуването му през януари. Йордан Милиев е най-вероятния партньор в отбрана на скандалния Рабех. За Веселин Минев е резервирана позицията на левия бек.

Георги Сърмов не игра срещу Виляреал заради наказание, но сега се връща и ще е в стартовите единайсет на Гонзо в тази среща. До него като дефанзивен халф ще бъде отново по неволя Седрик Бардон, който се чувства много по-комфортно, когато играе зад нападателите, но на тази позиция ще започне Дарко Тесевски. Двамата бразилци Зе Соареш и Жоазиньо ще са надеждата на милионите сини фенове за успех с пробивите си по двата фланга, а Георги Христов ще пробва да счупи каръка и да вкара във важен мач.

\"\"

В лагера на Лацио се чувства известно облекчение, тъй като в неделя отборът записа най-накрая победа в Серия "А". "Орлите" надвиха Дженоа на "Олимпико" с гол на левия бек Александър Коларов и за първи път от края на август постигнаха пълен успех в местното първенство. Лацио е на трето място в група 7 на Лига Европа с три точки по-малко от втория Виляреал и вече няма дори теоретични шансове за класиране, тъй като испанците са с по-добри показатели в преките двубои.

Наставникът на Лацио Давиде Белардини вече заяви, че Лига Европа не е приоритет на неговия тим и срещу Левски шанс на играчите от своя тим, които по-рядко играят като титуляри. Какъвто и състав да пусне гологлавият спец обаче, в предвид факта, че Лацио би в София с 4:0, развитието на двубоя в Рим изглежда ясно.

\"\""Отиваме за победа, никой не отива обречен да загуби. Ще направим всичко възможно дa вземем нещо от Лацио. Ще играем за достойно представяне и ако можем да вземем нещо от мача. Оптимисти сме, а ако си мислим, че ще изгубим, няма смисъл да ходим. Еньо Кръстовчев има някакви проблеми с коляното, днес ще видим какво му е точно. Абсолютно всички други са здрави. Влади Гаджев още не е готов да се готви наравно с останалите, Гошо Петков го чакаме скоро. И двамата са важни играчи и няма как да не ни липсват", каза наставникът на Левски Георги Иванов преди двубоя с Лацио.

Двубоят между Лацио и Левски е без значение за изхода от групата, тъй като и двата тима нямат шансове за класиране напред в Лига Европа, но може да помогне да българския шампион да завърши годината по подобаващ начин. В пет срещи дотук Левски няма дори отбелязан гол и ще се стреми да постигне поне това при визитата си на "Стадио Олимпико". Да пожелаем на състава на Георги Иванов да се "отпуши" и ако не спечели точка или победа, то поне да реализира попадение във вратата на Лацио, с което от части да се реабилитира пред своите привърженици.

Лацио - Левски, "Стадио Олимпико", 22:05 часа

Главен съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DenteMente
17.12.2009 18:54

Абе да ама 4 месеца нямаха победа в Серия А хванаха ни и бум 0-4 *sick* Сега там просто се надявам на хубав футбол и голове да падаме ама да е 3-2 примерно...да съм доволен от играта *thumb_up*

top4o_1994
17.12.2009 18:47

ми слава е ако бием Лацио бием гранд в Европа въпреки че кат ги гледам къде са в каучото.... и то това е целта да земем точка и да вкараме гол....

DenteMente
17.12.2009 16:26

Еми... да падат тяхем проблем! Тук в нашия квартал поне 1000 човека се отказаха да ходят на мачове на Левски заради подигравката към феновете...тази играе е подигравка не друго! Аз не губя нищо...нито Левски ме храни нито нищо...те губят с това,че се излагат пред цяла България и от време на време и пред ЦЯЛА ЕВРОПА!

Gogata85
17.12.2009 16:25

Lucas_Podolski я по-добре се събуди преди Лацио да са те събудили с един много лош резултат. за разлика от Рома които си бяха осигурили класиране за Лацио нещата не са сигурни и те ще търсят победата на всяка цена при това и резултата може да е от значение. но само за едно си прав 1-та точка на ЦСКА изобщо не трябва да е повод за гордост. само едно нещо трябва да дава надежда за в бъдеще в Европа и то е че на младите армеици не им липсва желание за игра а само опит им трябва но за съжаление в това окаяно българско първенство опит трудно се трупа така че дано момчетата са се понаучили на футбол от тези загуби

Lucas_Podolski
17.12.2009 11:48

С риск да прозвуча като някой от ония "горди" животни, за които точката е Шампионска лига, при една победа на Левски, цС*ка заема нашето място на най-слаб отбор в турнира... от все сърце им го пожелавам, за да може Левски най-накраш да тръгне по правиш път....

winnerb0y
17.12.2009 11:43

прав си Resorter и тая вечер си тръгнем с наведени глави...............

Resorter
17.12.2009 09:32

За каква слава говорим, единственият отбор в турнира, който дори не е отбелязъл гол! България е с най-слаби представители от всички страни, нека играят колкото могат, но да не говорим за определения които не са ни присъщи, защото трагикомедията е още по-голяма *thumb_up* *lol*