Гъби нападнаха \"Герена\"

11:04
Гъби нападнаха \"Герена\"
Много проблеми се събраха в Левски към края на сезона. Освен скандалите около съдии, слуховете за нови треньори и поредните загуби на тима сега шампионите бяха нападнати и от майката природа. Суперскъпата и качествена тревна настилка на стадион "Георги Аспарухов" е на път да бъде унищожена от вредители, научи "Меридиан Мач". Става въпрос за специален вид гъби, които се хранят с тревата. Напастта е подхванала "Герена" в последните седмици.

На дербито с Литекс ясно се виждаха пораженията от гъбите, като по-голямата част от покритието на терена бе с нездрав жълт външен вид вместо очакваното зелено. "Сините" са взели спешни мерки и са извикали за помощ експерти от Германия, за да напръскат против вредителите. Специалистите са от фирмата, която залеси терена. Както е известно, "сините" броиха около 1 милион лева за прокарване на отоплителна система и изграждане на модерно тревно покритие.

Левски не е първият отбор, който страда от природата тази есен. Преди няколко месеца попови прасета атакуваха стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Насекомите унищожиха голяма част от тревното покритие. Заради финансовата криза ръководството на Ботев така и не намери пари за препарати против вредителите. В крайна сметка студеното време отблъсна атаката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

VeneSotirov
15.12.2009 20:49

Гондзю добре си хапва от гъбките, да е живо и здраво добичето! *lol*