Вратарите, които обичат да вкарват (видео)

16:53
Вратарите, които обичат да вкарват (видео)
Във вторник и сряда феновете на футбола видяха двама от вратарите на отбори от Шампионската лига да вкарват решителни голове за своите тимове. Първо, на 8 декември Ханс Йорг Бут отбеляза от дузпа за Байерн Мюнхен при гостуването на Ювентус и в крайна сметка неговия тим спечели с 4:1.

В сряда пък стражът Синан Булат вкара изключително ценен гол за своя Стандарт Лиеж, с който белгийският тим ще играе и на пролет в евротурнирите.

Във връзка с това ви представяме някои от най-запомнящите се голове, вкарани от вратари:



Роджерио Сени - Сао Пауло


Ветеранът Сени е един от малкото вратари в света, които имат не само по един или два отбелязани гола за своя тим. Напротив, 36-годишният футболист вече има над 80 гола с фланелката на своя клубен отбор, като през сезон 2005 той отбеляза забележителните 20 попадения. Вижте компилация от головете на Сени, сравнени с някои от попаденията на японския техничар Накамура.


Хосе Луис Чилаверт - Велес Сарсфийлд, Страсбург

Парагваецът Чилаверт, също като Рожерио Сени, има десетки голове вкарани от фаулове и дузпи,  отбелязани на клубно и национално ниво. Чилаверт обаче е бележил и по друг начин - вижте негово попадение с екипа на Велес в дербито срещу Ривър Плейт.


Марк Кросли - Шефилд Уензди

Вратар да вкара гол е изключително, но когато този вратар е на 37 години и играе само под наем в дадения отбор, тогава ситуацията вече граници с паранормалното. Не така обаче мисли уелският ветеран Марк Кросли, който носи ценна точка за Шефилд Уензди в домакинството на Саутхямптън, завършило 3:3. С тази точка "кукумявките" тогава се приближиха до спасителната зона и в крайна сметка Уензди тогава не изпадна от Чемпиъншип. Дали и през тази кампания "кукумявките" ще имат този късмет?


Ханс Йорг Бут - Байер Леверкузен

Бут има вкарани цели 26 гола в Бундеслигата, като всичките са от дузпи. Представяме ви един от най-куриозните моменти в кариерата на ексцентричния вратар. По време на среща с Шалке 04 Бут матира своя колега и докато се радва, получава неприятна изненада...вижте сами.


Томаш Кушчак - Полша

Стражът на Манчестър Юнайтед Кушчак не обича да се включва в атака и не бележи голове. Притеснително за феновете, е че полякът е в състояние да капитулира пред някой свой колега от противниковите отбори. Такъв е случаят на мача Полша - Колумбия, когато Луиз Мартинез сякаш "подушва", че Кушчак не внимава много в дадения момент.


Джими Глас - Карлайл


Историята на Глас в Карлайл през сезон 1998-1999 година просто има нужда да бъде разказана. Северняците домакинстват на Плимут Аргайл в последния кръг на първенството на трета дивизия ( тогавашния четвърти ешелон в английския футбол). Само победа ще помогне на Карлайл да избегне изпадането в Конференцията, което всъщност означава и напускане на професионалния футбол. След 90 минути игра резултатът е 1:1. Реферът дава четири минути продължение. В техния край домакините спечелват корнер. Топката е центрирана, меле и стражът Джими Глас носи победата на своя тим. Вратарят тогава играе своя трети и последен мач за Карлайл и само месец по-късно се връща в Суиндън. Това обаче не пречи на феновете на "сините" да считат Глас за един от най-големите герои в клубната си история.


Петер Шмайхел - Манчестър Юнайтед

Датската легенда на Юнайтед бележи за своя любим отбор в мач срещу Ротор Волоград от турнира за Купата на УЕФА през сезон 1994-1995 година. Въпреки майсторският гол на Шмайхел, Юнайтед тогава е отстранен от руския тим по правилото за головете на чужд терен.


Пол Робинсън - Лийдс

По времето когато защитаваше цветовете на Лийдс Юнайтед Пол Робинсън отбеляза красиво попадение в последните минути на двубой срещу Суиндън в мач на "Еланд Роуд".


Андрес Палоп - Севиля

През март 2007 година Палоп буквално класира Севиля, намирайки мрежата на Шахтьор Донецк в среща от елиминационната фаза на турнира за Купата на УЕФА. Испанците отпадаха при резултат 2:1 за украинския гранд, но голът на Палоп вкара двубоя в продължения. Там андалусците вкараха и трети гол. По-късно пък те спечелиха и самия турнир след успех над Еспаньол.



Юнг Сунг Руонг - Южна Корея

Юнг Сунг Руонг пази на вратата на юношеския тим на Южна Корея и успява с прецизна тупалка отдалеч да матира своя колега от Кот Д Ивоар.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

top4o_1994
10.12.2009 21:59

гола на БУТ ме изненада аз не го видях, ма когато изписваха голмайсторите за ПП на мача Юве- Байерн 1-2 голмайстор БУТ изравнил резултата *lol* , а за гола на ПАЛОП от ъглов беше мн луд ем че вратар с глава да вкара пък и класира Севиля беше в последните минути *wink*

drummer
10.12.2009 21:47

Аз пък мисля, че първо излизат в WINNER.BG, и след това в СПОРТАЛ! *smile*

mgbobo
10.12.2009 21:11

аз немога разбера защо пътво като излезе някой клип в СПОРТАЛ и Тука се Появява *lol*

Stan40_lud
10.12.2009 18:34

а къде е Рене Игита - Скорпиона ????

освен ненормалното спасяване, доколкото съм гледал има доста голове *wonder*

Jurka5
10.12.2009 17:43

Лекенце,явно не си наясно колко вкарани голове има Иванков!!

leketoo
10.12.2009 17:42

За какво ти е Иванков пък на тебе бе промит син мозък? *lol*

VasilGeorgiev
10.12.2009 17:42

И той заслужава да е в класацията. Има повече голове от някои нападатели.