Висок Стандарт за АЗ Алкмаар

21:25
Висок Стандарт за АЗ Алкмаар
Двубоят обещава да е изключително интересен, а залогът в него е участие в Лига Европа през следващата година. Домакините от Стандарт Лиеж имат точка аванс пред холандците от АЗ Алкмаар и равенство ще им бъде достатъчно за участие във втория по сила турнир на стария континент. Белгийците не са загубили и шансове за класиране в 1/8-финалната фаза на Шампионската лига, но за целта младежката формация на Арсен Венгер трябва да си тръгне с пълния актив от точки при гостуването си в Гърция срещу Олимпиакос. Холандският шампион ще трябва да търси задължителна победа на стадион "Маурис Дюфрансе", за да се класира за елиминационната фаза в Лига Европа.

Отборът на Стандарт Лиеж няма победа от четири срещи, което определено не говори добре за формата на тима. Изключителен малшанс за белгийците бе тежката контузия, която получи техният основен плеймейкър и най-добър играч в състава Стивън Дефоур. Желаният от Арсенал и Манчестър Юнайтед полузащитник пострада в мач от вътрешното първенство точно преди старта на Шампионска лига и не бе използван в нито една от срещите. Въпреки това контузеният капитан на Стандарт изрази увереност, че и без него съотборниците му могат де се справят със съпротивата на АЗ Алкмаар и да разчитат на победа от страна на младежката формация на Арсен Венгер в Гърция.

АЗ Алкмаар в момента са без наставник след като Роналд Куман бе освободен от поста. За заместник на холандеца се спряга белгиецът Дик Адвокаат, който в момента води националния отбор на Белгия, но до момента няма нищо официално подписано между двете страни. За състава на холандците се завръщат доста ключови фигури. Голмайсторът от последния сезон на Ере Дивизи Мунир Ел Хамдауи е излекуван от своята контузия и може да попадне сред стартовите единадесет.Не е изключено и в игра за холандците да се появят белгийските национали Маартен Мартенс и Муса Дембеле, които бяха пренебрегвани от уволнение Роналд Куман.

Главен съдия: Мартин Аткинсън

Прогноза: Срещата е от голямо значение и за двата състава. На холандците е необходима единствено победа, а на домакините е достатъчен и равен мач, за да се радват на участие в турнирите и на пролет. Знак за победа на гостите може да изключим. Точен резултат 1:1.

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация