Ученическата формация на Венгер тръгна на екскурзия в Гърция

22:54
Ученическата формация на Венгер тръгна на екскурзия в Гърция
Първенецът в група Н на Шампионската лига Арсенал гостува на гръцкия Олимпиакос. "Артилеристите" няма за какво да играят, след като си осигуриха първото място с доста убедителни игри. За състава на Олимпиакос срещата е от много голямо значение, а точка ще е достатъчна за тима от южната ни съседка да намери място сред 1/8-финалната фаза на турнира.

Старши треньорът на Олимпиакос, бразилецът Зико, ще има на разположение завърналите се след контузии защитници Леонардо и Пападопулос, както и аржентинския плеймейкър Лусиано Галети. Въпреки това проблемите пред наставника изглеждат доста сериозни. Английският нападател Мат Дербишър е контузен, а полузащитникът Андреас Василогианис претърпя операция, която го вади от терените до месец март. Подобна е ситуацията и с Кристиан Ледесма, който ще се възстановява от хирургическа интервенция до края на годината.Жауад Заири, Михаил Зевлаков и Василис Торосидис са под съмнение за сблъсъка и наставникът Зико ще решава в последния момент дали може да ги включи в групата за мача. Проблеми създава и състоянието на бразилския нападател Диого, който е с болки в глезена и също е под въпрос за срещата с "артилеристите".

В Арсенал явно отписаха гостуването в Гърция. Групата, която определи френският специалист Арсен Венгер за предстоящата визита в Шампионска лига, прилича повече на ученическа екскурзия. На вратата ще е Лукаш Фабиански, а пред него като централна двойка защитници ще действат Александър Сонг, който принципно играе в зоната на дефанзивния полузащитник и резервата Микаел Силвестър. Ще отбележа имената и на Карлос Вела, Тио Уолкът и Аарън Рамзи, с което по-известните имена в групата приключват. За сметка на това, хората които искат да изучат по-детайлно състава на Арсен Венгер ще имат възможност да видят един от най-перспективните млади играчи на Испания в лицето на Фран Мерида, английския младежки национал Джак Уилшър и изобилие от футболисти на възраст 18-19 години. По всяка вероятност състава, който ще излезе на стадион "Гиоргос Карайскакис", ще наподобява много на този, който загуби 1/2-финалната битка в Карлинг Къп от Манчестър Сити с 3:0.

Главен съдия: Лусилио Батиста (Португалия)

Прогноза: На пръв поглед изходът от срещата изглежда доста лесно предвидим. Домакинската победа е доста резонна предвид съставът, с който ще излезе Арсенал в Гърция. Безспорно във формацията на "артилеристите" ще има много талантливи и обещаващи имена, но не мисля, че имат нужния опит да си тръгнат от Гърция с нещо повече от героична точка. Точен резултат 2:0.
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hitrin
09.12.2009 18:02

така де,исках да кажа че ако свърши мача 1-ца ще е изненада *smile*.Забравих че Арсенал са гости
И така мисля че резултата ще е 0:1 или 0:2

hitrin
09.12.2009 17:57

Ако мача завърши 2-ка ще е най голямата изненада в мачовете от ШЛ.Арсенал ще спечелят макар и не толко лесно колкото сме свикнали да ги гледаме.Според мен мача си е 1:0 или 2:0.

niko_64
09.12.2009 17:18

чиста 1ца си е мача.Малките ще се впуснат да атакуват и една две контри ще са достатъчни за Олимиакос,и за мен точният резултат е 2-0

alexis_mashin
09.12.2009 15:41

Не вярвям Венгер да рискува Уолкът, но така или иначе мачът си е 2-ка.

oxymoron
08.12.2009 23:31

Ако наистина титуляри излязат Уолкът, Вела и Рамзи- Олимпикос доста ще се озорят да вземат мача. Макар без значение, младите футболисти на Венгер ще търсят доказване и ще се опитат да покажат добрите си качества. Прогноза 1-2.