Щутгарт и Униреа в пряка битка за класиране

20:43
Щутгарт и Униреа в пряка битка за класиране
Отборът на Щутгарт приема Униреа Урзичени в последен мач от груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе на стадион "Мерцедес Бенц Арена" в среща от 21:45 часа. В другата среща от група "G" на надпреварата съставът на Севиля е домакин на Рейнджърс.

В тази група единственото ясно нещо е, че Севиля продължава напред в Лигата, а шотландският Рейнджърс няма да участва дори в Лига Европа. Голямата въпросителна стои пред тимовете на Щутгарт и Униреа, който се изправят в пряка битка за участие на 1/8-финалите. Севиля има 10 точки преди 6-я мач, Щутгарт е с 6, Униреа с 8, а Рейнджърс с едва две спечелени точки.

Сезонът за германския тим е пълно разочарование и затова вчера старши треньорът на тима Маркус Бабел бе уволнен. Щутгарт се представя покъртително зле в Бундеслигата, като след 15 изиграни мача заема 16-о място в класирането, което го поставя в зоната на изпадащите. Томас Хитцелшпергер и Здравко Кузманович страдат от контузии и пропускат мача, а бразилският нападател Какау има проблем в слабините и ще е под въпрос до последно. Мартин Ланиг и Сами Кедира също пропускат мача, а Ян Шимак остава под съмнение. Шансовете за класиране напред в Шампионска лига обаче бяха съхранени и сега "швабите" се нуждаят от победа над Униреа, за да продължат сред 16-я най-силни отбора в Европа.

За Униреа пък това е първо участие в Шампионска лига и може да се каже, че румънският шампион се представи повече от добре. Сега за класиране сред най-силните тимове на Стария континент ще трябва да не се загуби от Щутгарт в Германия, в противен случай Униреа ще мери сили с отборите в Лига Европа. Треньорът на Униреа Дан Петреско пък ще може да разчита на всичките си футболисти за това гостуване.

Въпреки разочароващото представяне на Щутгарт в Бундеслигата, отборът има достатъчно класни играчи и след уволнението на Маркус Бабел трябва да спаси сезона с класиране в елиминациите на Шампионска лига. Едва ли Щутгарт ще загуби на свой терен решителния мач срещу Униреa, но не трябва също така да подценява румънския тим. Прогнозата е за равен мач. Точен резултат 1:1.

Щутгарт - Унирея, стадион "Мерцедес Бенц Арена", 21:45 часа

Главен съдия: Виктор Касаи (Унгария)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Alcahuete_Chulo
09.12.2009 09:47

точките са 8 эа Румьнците и 6 эа Германците не както е написано по горе и при равен 1 на 1 Щутгарт няма да си спасят сеэонна а ще ритат вьв лига европа *lol*