Лион ще си поиграе с Дебрецен

23:27
Лион ще си поиграе с Дебрецен
Френският Лион приема шампиона на Унгария Дебрецен в последен мач от груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе на "Стад Жерланд" в среда то 21:45 часа българско време. В другата среща от група "Е" на надпреварата Ливърпул е домакин на Фиорентина.

Лион и Фиорентина вече се класираха в елиминационната фаза на Шампионска лига и сега въпросът е кой от двата тима ще приключи участието в групата като лидер. Докато Виола гостува на "Анфийлд", Олимпик приема слабия тим на Дебрецен, който победи в Унгария с разгромното 0:4. Лион има 8 точки преди последния кръг на Фиорентина е с актив от 10.

Въпреки, че не е лидер във френската Лига 1, през този сезон съставът на Клод Пюел изглежда доста добре балансиран и показва отлични игри.  След напускането на Жуниньо безспорно звездата в тима привлеченият от Порто Лисандро Лопес. Като добавим Сидни Гову и Бафетимби Гомис нападението на французите изглежда доста застрашително. Със сигурност за мача с Дебрецен отпадат защитниците Андерсон Клебер Бералдо и Матьо Бодмер, които са с трайни контузии. Али Сисоко е под въпрос заради травмата в коляното. Халфовете Жереми Туалан и Максим Гоналонс се завръщат в състава, като най-вероятно в игра ще видим и Мишел Бастос.  В Лига 1 тимът е на 4-а позиция в класирането, но изостава от лидера и настоящ шампион Бордо само с 5 точки, които лесно могат да бъдат стопени. Голямата цел на Лион обаче е добро представяне в Шампионска лига, което убягваше на този тим в последните години и изглежда сега моментът е подходящ.

От своя страна след доброто си представяне срещу българския шампион Левски и класирането си в Шампионска лига, отборът на Дебрецен приключи с победите. Унгарският шампион не успя да запише точка в актива си дебюта в най-престижния клубен турнир и едва ли ще направи това точно при гостуването на "Стад Жерланд".

Мачът за Лион има значение за осигуряването на първото място в групата, а за тима на Дебрецен е без абсолютно никакво значени. Едва ли френският гранд ще позволи на унгарците да си тръгнат дори с точка от "Жерланд". Прогнозата е категорична победа за Лион. Точен резултат  3:0.

Олимпик Лион - Дебрецен, "Стад Жерланд", 21:45 часа

Главен съдия: Флориан Майер (Германия)
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация