Ливърпул приема Ла Виола за чест и слава

20:04
Ливърпул приема Ла Виола за чест и слава
Отборът на Ливърпул приема тима на Фиорентина в 6-и мач от груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе на стадион "Анфийлд Роуд" в сряда от 21:45 часа. В другия мач от група "Е" на надпреварата френския Лион е домакин на дебютанта Дебрецен.

Колкото и странно да изглежда, отборът на Ливърпул ще участва в турнира Лига Европа. Мърсисайдци не се намират в добра форма и сезонът до този момент за тях е пълен провал. "Червените" не успяха да излязат от групата си в Шампионска лига, в която бяха определяни като фаворити. Така преди изиграването на последните мачове, Ливърпул приема Фиорентина в мач за чест и слава.

Просто сезонът за Ливърпул върви доста зле. Отборът има 5 загуби от 15 кръга във Висшата лига, което е малко странно, предвид факта, че през цялата минала година пораженията за "червените" бяха едва две. Мърсисайдци заемат нетипичното 7-о място в класирането на първенството с актив от 24 точки, на цели 12 зад лидера Челси. Една от основните причини за слабото представяне на Пуул е поредицата от контузии на основните състезатели. От травми в различни периоди от време страдаха Стивън Джерард, Фернандо Торес, Йоси Бенаюн, Алберт Риера, Хавиер Масчерано и голяма част от защитниците. Почти във всеки мач мениджърът Рафаел Бенитес е принуден да излиза с различен състав, което оказва своето неблагоприятно влияние върху резултатите. Вероятно новото попълнение Алберто Акуилани ще започне като титуляр за първи път от както акостира на "Анфийлд".  Двубоят срещу Фиорентина е без значение за класирането в групата, но със сигурност мърсисайдци ще искат реванш за загубата с 0:2 на "Артемио Франки" в първия мач между двата тима.

Съставът на Чезаре Прандели пък може да бъде напълно доволен от себе си, след като успя да се класира за елиминационната фаза на Шампионска лига. През този сезон атаката на Фиорентина е повече от продуктивна. Алберто Джилардино, Адриан Муту и младият Стеван Йоветич се надпреварват да вкарват голове. Марко Маркиони ще мине късен фитнес тест, за да се установи дали е във форма за мача. В италианската Серия "А" нещата не са отлични, но тимът заема 5-о място с актив от 24 точки, само на една точка зад четвъртото място, което заема Парма. както е известно  челното каре в Италия има право на участие в Шампионска лига през следващия сезон. При гостуването на "Анфийлд" едва ли Прандели ще рискува с пускането в игра на всичките си титуляри и тази среща ще бъде по-скоро рутинна.

Предвид, че двубоят е без никакво значени и за двата тима, предполагам, че треньорите ще заложат на по-нестандартни състави. Все пак факторът домакинство на Ливърпул вероятно ще надделее и мърсисайдци ще спечелят този мач. Точен резултат 2:1.

Ливърпул - Фиорентина, стадион "Анфийлд Роуд", 21:45 часа

Главен съдия: Дамир Скомина (Словения)
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
09.12.2009 20:40

Мачът не е без значение за Фиорентина !Ако искат да са първи в групата не трябва да губят днес.

Lollipopp
09.12.2009 17:55

gerrardksp - доста голям оптимист си *thumb_up* те Фиорентина трябва да седят и само да чистят и пак Ливърпул няма да могат да вкарат 5-6 *joking* Ливърпул са толкова слаби че чак ми е жал за тях ... тази вечер "виолетовите" ще вземат 3те точки от града на Бийтълс ... моята прогноза е 2:5 , защото ще е срамно ако домакините не успеят да отбележат *stop*

gerrardksp
09.12.2009 10:45

4овек... Ливърпул побеждават с разгром днес .. *wink* 5:0 .. или 6:0 .. *beer*

DenteMente
08.12.2009 20:07

Ако и Интер отпадне аз по-хубаво да си гледам лига европа...то Виляреал,Интер, Пуул,Лацио,Рома....ебати и турнира *lol*

Dark_6
08.12.2009 20:06

за чест и слава или поредно унижение *lol*