Лига Европа очаква Атлетико Мадрид

19:20
Лига Европа очаква Атлетико Мадрид
Атлетико Мадрид приема Порто в мач от 6-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Срещата ще се играе на стадион "Висенте Калдерон" от  21:45 часа във вторник. В другия двубой от група "D" Челси приема тима на Апоел Никозия.

След като ситуацията в групата е ясна и напред продължават Члеси и Порто, за Атлетико и Апоел остана борбата за участие в турнира Лига Европа. "Дюшекчиите" имат три спечелени точки от 5-е си мача в групите, докато кипърският шампион е едва с 2 пункта.

В състава Кике Санчес Флорес Флоран Синама Понгол,Раул Гарсия Ескудеро, Роберто Хименес и Томас Уйфалуши са под съмнение за мача с Порто заради контузии. Спекулациите относно напускането на звездата на тима Серхио Агуеро изглежда не влияят отрицателно на аржентинския национал и той си остава основният реализатор на тима. Той има седем гола в последните си седем мача за Атлетико и на него са основани надеждите за първа победа на "дюшекчиите" в Шампионска лига през този сезон.

Мигел Лопес се завърна в състава на Порто след продължителна контузия, но Роландо страда от грипен вирус и не е пълноценен. На разположение за гостуването на Атлетико ще бъде и Мариано Гонзалес, който изтърпя наказанието си.Въпреки, че Радамел Фалкао е голмайсторът на португалците във всички турнира, основният коз на тима срещу испанския опонент ще бъде звездата Хълк. 23-годишният бразилски футболист демонстрира отлична форма през сезона и вероятно ще тормози отбраната на Атлетико, ако вземе участие в мача. Много е вероятно Порто да излезе с експериментален състав, тъй като второто място на тима в групата не е застрашено, а Челси е недостижим лидер.

Атлетико Мадрид все още няма победа в Шампионска лига и със сигурност тимът ще иска да зарадва привържениците си с успех над Порто. За "драконите" това е мач без никакво значение и вероятно отпорът, който ще дадат на домакините, няма да е достатъчно голя. Прогнозата е победа за Атлетико. Точен резултат 2:0.

Атлетико Мадрид - Порто, стадион "Висенте Калдерон", 21:45 часа

Главен съдия: Стефан Леной (Франция)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

raul_1990
08.12.2009 16:16

така и така се вижда , че Атлетико (Мадрид) няма да могат да продалжат в надпреварата ... така че домакините ще вземат всичко от тази среща и повече успех в ЛИГА ЕВРОПА *thumb_up*