Апоел с тежко гостуване на \"Стамфорд Бридж\"

19:41
Апоел с тежко гостуване на \"Стамфорд Бридж\"
Лондонският Челси приема Апоел Никозия в последния мач от груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе на стадион "Стамфорд Бридж" във вторник от 21:45 часа българско време. В другата среща от група "D" на надпреварата отборът на Атлетико Мадрид домакинства на Порто.

Всичко в тази група приключи още преди два кръга и напред в Лигата продължават тимовете на Челси и Порто. "Сините" от Лондон с водачи с 13 точки, докато португалския тим има 9. За Атлетико и Апоел остава борбата за класиране на третото място и съответно прехвърляне в турнира Лига Европа. Испанците имат 3 точки преди последните мачове, а кипърският първенец е със две спечелени точки.

Въпреки, че за Челси този мач няма никакво значение, "сините" едва ли ще подценят Апоел Никозия и е малко вероятно да не победят в този двубой. След допуснатия обрат от Манчестър Сити през уикенда, съставът на Карло Анчелоти се нуждае от бърз успех, за да върне предишното си самочувствие и кипърският шампион вероятно ще усети гнева на лондончани на "Стамфорд Бридж". Анчелоти няма основни кадрови проблеми, а и най-вероятно ще излезе с голяма част от титулярите си във вторник вечер.

За Апоел Никозия пък този мач има доста голямо значение. Кипърският тим може да се класира за турнира Лига Европа и там да покаже на какво е способен. За клуба това ще са допълнителни средства, а и поле за изява сред по-равностойни противници. Първият мач в Кипър завърши при резултат 1:0 за Челси след гола на Никола Анелка. На "Стамфорд Бридж" за Апоел ще бъде толкова трудно, колкото позволят домакините.

Въпреки, че Челси е несменяем лидер в групата, футболистите на Карло Анчелоти едва ли ще излязат в чисто тренировъчно темпо срещу Апоел Никозия. Все пак гостите се нуждаят от победа, за да се класират в Лига Европа и ще дадат всичко от себе си точка или три на "Стамфорд Бридж". Мисля, че това все пак няма да се случи. Прогнозата е минимална победа за Челси. Точен резултат 2:1.

Челси - Апоел Никозия, стадион "Стамфорд Бридж", 21:45 часа

Главен съдия: Матео Трефолони (Италия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация