Може ли Марсилия да изхвърли \"Галактикос\" от Шампионска лига?

21:11
Може ли Марсилия да изхвърли \"Галактикос\" от Шампионска лига?
Тимът на Олимпик Марсилия приема звездната селекция на Реал Мадрид в мач от 6-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе на "Стад Велодром" от 21:45 часа българско време във вторник. В другата среща от група "С" швейцарският шампион Цюрих приема тима на Милан.

След 5 изиграни мача в групата отборът на Олимпик Марсилия има актив от 7 точки, което му дава реален шанс за класиране в следващата фаза. За това обаче има два сценария. Първият е ОМ да победи Реал Мадрид с 3 или повече гола разлика. Вторият е французите да измъкнат каквато и да било победа от "Белия балет", а Милан да не успее да победи Цюрих в Швейцария.

В първата среща между двата тима, която се игра на стадион "Сантяго Бернабеу", Реал Мадрид победи с класическото 3:0. Отборът на Марсилия изяви големи амбиции в началото на сезона, както за представянето си във френската Лига 1, така и за участието си в Шампионска лига. Засега поне те не са оправдани. В шампионата момчетата на Дидие Дешам се на мира на 7-о място в класирането, а участието им в най-престижния клубен турнир е под голяма въпросителна преди последните мачове от груповата фаза. Марсилия можеше да си направи живота доста по-лек, но шансът не бе на страната на френския тим преди две седмици. Тогава марсилци гостуваха на Милан и само късметът помогна на "росонерите" да се доберат до точката, след като при резултат 1:1 играчите на гостите срещнаха на два пъти гредата. Ако се абстрахираме от мача между Цюрих и Милан, на ОМ трябва изразителна победа срещу новия "галактикос". Дешан разполага с отлични атакуващи футболисти в лицето на Лучо Гонзалес, Брандао, Мамаду Нианг, Фернандо Мориентес и Бакари Коне.

За Реал Мадрид пък може да се каже, че все още не е намерил себе си. След бляскавата селекция през лятото и назначаването на Мануел Плегрини на треньорския пост отборът започна много добре сезона и като цяло се представя на ниво, но за всички е видно, че все пак има някакъв проблем. И липсата на хомогенност в състава си пролича в най-тежките мачове на "Белия балет", като до тук почти всички по-важни двубои бяха загубени - срещу Севиля, Барселона и Милан. На "Стад Велодром" Мануел Пелегрини ще може да разчита на португалската звезда Кристиано Роналдо, който пропусна предишните три мача от групата заради контузия. Изобилието с нападатели, с което разполага Реал, дори започна да създава проблеми. Раул, Гонзало Игуаин и Карим Бензема се намират във форма, но място за всички на терена няма. Кака е неизменен титуляр и въпреки, че не е сред основните реализатори от началото на сезона, бразилският плеймейкър в типичния си е основен хореограф в атаките на "балета", а Шаби Алонсо доставя допълнителна сигурност в средата на терена. Проблемите за "Кралския клуб", както обикновено" са най-вече в защита, въпреки че и в нея бяха инвестирани доста средства. Видно е, че Реал играе красив и резултатен футбол, но също така и допуска много голове, което прави състава в известен смисъл колеблив. Остава да видим дали Марсилия ще сътвори чудото и ще победи Реал с 3 или повече гола разлика.

Реално погледнато Олимпик няма големи шансове за класиране на 1/8-финалите. Или трябва да победи "Галактикос" с три гола разлика, или просто победа над Реал и да чака нова издънка на Милан срещу Цюрих. Вторият вариант е по-малко вероятен според мен, тъй като "росонерите" са във възходяща форма, а и вече веднъж се "опариха" от швейцарците и сега едва ли ще има подценявате и толкова голяма липса на късмет. За ОМ остава домакинска победа над Реал с 3 гола. Трудно постижимо, но не и невероятно. Според мен Марсилия ще спечели мача. Точен резултат 2:1.

Олимпик Марсилия - Реал Мадрид, "Стад Велодром", 21:45 часа

Главен съдия: Волфганг Щарк (Германия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivko_rooney
30.12.2009 10:23

може много ясно Реал Мадрид са пълни слабаци те не могат да играят Манчестър Юнайтед ще спечели ШЛ.

gogo_1994
09.12.2009 12:58

ха е тва е готино да видех как реал бие 1-3 през крив макарон требва да се запиша за тва с талантите

maistorinho
08.12.2009 16:22

Я по-сериозно да не се губите на акъл ,довечера Реал ще си вземе мача съвсем спокойно...

niki_123
08.12.2009 15:34

Абе както го казвате "чиста 2ка" няма да е *wink* марсилия са силен отбор и нищо чудно и да бият реал..

bacardi_92
08.12.2009 13:01

4иста 2ка , ако не го играете сте много зле *wink* *lol*

sasedq
08.12.2009 09:41

Имат минимални шансове но все пак ако си повярват а реал нещо се издънят може и да преминат.campeon2004 карлос пелегрини незнам дали си знае работата но щом казваш. *thumb_up*

denit0
08.12.2009 08:32

пелегрини трябва да се маха от клуба *thumb_down* Реал разполагат с изключителни футболисти тоя сезон благодарения на Перес .. а Реал падна тоя сезон от Милан и Барса *angry*

campeon2004
08.12.2009 01:19

не може,разбира се.....А и Карлос Пелегрини,Чилиецът си знае работата....

svetlio_vn
08.12.2009 00:26

При 3 гола чиста преднина за Реал е абсурд това да стане , Марсилия може да се надява единствено на помощ от Цюрих за да продължи напред .

peshotar
07.12.2009 22:06

Разбира се,че Марсилия не може да изхвърли Реал *beer*