Кой от двата гранда ще гризне дръвцето?

20:14
Кой от двата гранда ще гризне дръвцето?
Във вторник от 21:45 часа българско време Ювентус посреща Байерн Мюнхен в решаващ мач от група А на Шампионската лига. Торинци са на второ място във временното класиране с осем точки, а немският гранд има с точка по-малко и в тази среща ще се реши кой от отболите ще продължи във фазата на директните елиминации. И равенство устройва Юве в предстоящия сблъсък, но дали това няма да изиграе лоша шега на момчетата на Чиро Ферара?

"Бианконерите" бяха в лоша серия от две поредни загуби преди събота. Тогава обаче торинци спечелиха с 2:1 най-важният мач за всеки един ювентинец - "Синьората" надделя над Интер и поне за момент се възстанови от кризата. Сега обаче предстои още по-сериозен тест за хората на Ферара, тъй като евентуално отпадане още в групата на Шампионската лига ще е истински провал за Юве.

В състава на италианците няма много контузени и наказани, като се очаква наставникът Ферара да има колебания за това на коя от звездите си да гласува доверие в титулярния състав.

Срещу Интер Мауро Каморанези бе забит на пейката за сметка на Дел Пиеро и торинци играеха без външни халфове в схема 4-3-1-2. Капитанът, Амаури и Диего не впечатлиха за сетен път с изявите си, но за сметка на това дефанзивните полузащитници на отбора компенсираха по-слабото представяне на своите колеги в атаката и буквално донесоха победата на Ювентус. Сега е възможно на Дел Пиеро да бъде дадена почивка, а на негово място да започне Каморанези.

Също така Ферара обича да ротира Фабио Канаваро и Никола Легроталие в мачовете от Серия А и Шампионската лига. В евротурнирите обичайно титуляр е набожният бранител Легроталие, докато Кана се изявява повече в местното първенство.  Срещу Байерн обаче, Легро и Кана ще трябва да си партнират, след като стана ясно, че Джорджо Киелини е получил мускулна травма в дясното бедро и ще е аут за двубоя с мюнхенци. Това със сигурно е изключително тежък удар за Юве.

Ето и предполагаемия състав на Юве:

Буфон, Касерес, Канаваро, Легроталие, Гросо, Мело, Сисоко, Маркизио, Каморанези, Диего, Амаури

Ситуацията в Байерн се нормализира в последната седмица и отборът записа две поредни победи в Бундеслигата. Първо бе ударен Хановер 96 с 3:0, а после и Борусия Мгладбах отстъпи на баварците с 1:2.

Хората на Ван Гаал вече са четвърти във временното класиране само на четири точки от лидера Байер Леверкузен.

Основният проблем за баварците е отсъствието на Франк Рибери, за който стана ясно, че ще се върне на терена на 19 декември. Дотогава французинът ще тренира здраво, за да възвърне формата си, тъй като в момента той не е физически готов да играе в официален мач. Добрата новина обаче е завръщането на другата звезда на тима Ариен Робен. Холандецът два месеца лекуваше травма на коляното, получена в първия мач срещу Ювентус в края на септември. В петък Робен игра половин час срещу Гладбах и сега той разкри, че се надява да е титуляр срещу "Старата госпожа".

Ето и предполагаемия стартов състав на Байерн:

Бут, Лам, Ван Буйтен, Демикелис, Бадщубър, Мюлер, Ван Бомел, Швайнщайгер, Робен, Гомес, Клозе

Очаква ни много нервен мач, в който и двата състава ще направят всичко възможно, за да постигнат целите си. Със сигурност, ако резултатът е равен към 60-а минута, Ювентус ще се дръпне в защита и ще пробва да играе на контраатака. Не мога да се наема да прогнозирам изхода на срещата, тъй като, колкото и клиширано да звучи, мачът е троен. Фактът, че имам пристрастие към един от двата състава също ме спира от правене на подобна прогноза. Със сигурност обаче, съм на мнение, че не ни очаква дъжд от голове и в срещата ще има по-малко от 2,5 попадения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

thelastunicorn
08.12.2009 20:44

Симпатизирам на Юве от 86та година на сам, мразя Байерн от малко по-късно. Според мене тази година и 2та отбора не заслужават финали,но все един трябва да смени лигата и това ще е Юве.. макар и с по-голям шанс. Швабите ще ги надиграят пред собствената им публика.

CEC0_vg
08.12.2009 18:54

топчо това е единствената година в коята Байерн или ще отпадне или ще се класира на клизма. В почти всички други години е завтршвал на 1 място.

arsenov
08.12.2009 18:13

Biggogoman ти си рядко малоумен човек а?

Cris_7
08.12.2009 17:32

Надявам се Ювентус да бият *thumb_up*

MCFOXXX
08.12.2009 16:58

Мисля че тази вечер ще видим добре познатата ни баварска машина в действие! Само Байерн и бой до дупка. Уважавам опонента, но в момента Ювентус са трън в задника, който ще бъде отстранен деликатно.
А колкото до това, че руското първенство е по-добро от немското, момчета дръжте се, върлуват грипове може и някоя температура да ви е хванала та да бълнув ате *smile* Поздрав за Сборная и нека добре да гледа световното, най-вече бундестима, че да видят риъл футбол.

vladovichev
08.12.2009 16:53

Трудно за вярване, но мисля че "бианконерите" ще отпаднат от турнира. Халфовата линия и бековете на тима не са световна класа. Не може да се очаква Поулсен, Тиаго, Зебина, чехът Григера да са играчи дори в средняк в Серия А, а те започват често титуляри в Юве. Другите футболисти имат качества, но колективът не е особено добър. В Байерн са в криза, но си мисля че в Торино ще "избухнат" и ще се класират напред.

top4o_1994
08.12.2009 16:43

ама Бундеслигата е най-слабото измежду най-силните първенства, виждате уж най-силния в германия как се мъчи в груповата фаза.. говора за Байерн,а например френското първенство бележи прогрес 3 отбора в ШЛ и сичките ще продължат евроучастието си и на пролет

CEC0_vg
08.12.2009 16:39

боогимен виж дали имаш температура. Бундеслигата е с светлини години пред Руското първенство. Хамбургер и Ведер редовно са до минимум 1/2 в Уефа. Байерн играят всяка година 1/4. Дори последните 2 години Бундеслигата е 3 първенство по успехи. Пълен смешник си.

raul_1990
08.12.2009 16:13

Според мен Ювентус ще ги надиграе и ще се класира за 1/8 финалите *wink* точен резултат 1:0 *thumb_up*

Ghasper
08.12.2009 16:01

Рибери не прави отбора просто той и робен са най-добрите най-бързите най-техничните и вкарват най-много мисъл в атаките и допринасят за общия успех на липсата им се усеща страшно много нормално е във всеки отбор да има изявен фаворит без който играта да куца успех довечера байерн ще викаме *wink*

Biggogoman
08.12.2009 15:19

2-0 за Юентус точен резултат.Бундес лигата подна под руското първенство така,че отбори като Байрен и Волфсбур и т.н. да се състезават в Лига Европа нямат масто при най-силните отбори на Европа.

deko1991
08.12.2009 14:09

Ам ако играеше Якуинта ? Рибери данеби да преви цял отбор бе ! Ако Рибери ви е отбора лошо ви се пише.
Юве ще бият защото са по-борбени и по-нахъсани за победата!FORZA JUVE!

CEC0_vg
08.12.2009 13:47

Ако играше Рибери според мен щеше да свърши 1-3. Просто защитата на Бианконерите е трагична и с 2 мързи крила не виждам какфо могат да направят.

nane
08.12.2009 13:29

според мене така като гледам съставите байерн ще бие минимално с късен гол

Tyrion
08.12.2009 00:13

форца юве , гадни бавараци - авторът си трае, но си личи, че е гадна шваба, нищо, Юве ще бие и дано на автора да му е гадно *lol*

greenred
07.12.2009 20:16

"гризне дръвцето"... Не мажахте ли по-глупаво заглавие да сложите *thumb_down* Иначе дано Байерн да победи *thumb_up*