Премахнаха 3 тумора с Кибер нож от главата на бивш футболист, той пак е на терена

13:21
Премахнаха 3 тумора с Кибер нож от главата на бивш футболист, той пак е на терена
Завърналият се след лечение в Истанбул бивш футболист Емил Кощров (29) отново загрява с футболна топка на стадиона в родния си град Самоков.

Три тумора в мозъка на Емил бяха отстранени безоперативно с най-новата технология в онколечението Кибер нож в Анадалоския медицински център. Там предстои да бъде лекуван и 24-годишният Петко Георгиев от Бургас. Младият самоковчанин разказва за драматичното разкритие на първия тумор в лявото му око, когато е бил в разцвета на футболната си кариера преди 8 години.

"Вместо футболна кариера и борба за първото място, животът на младият футболист Емил Кощров се превръща в борба за живот", така започва репортажът на ТВ "ПРО.БГ" от родния дом на младия мъж в Самоков.

7 години след отстраняване на тумора в лявото око през 2001, бившият футболист се сблъсква отново със страшната диагноза. Лекарите у нас не успяват да му помогнат. Емил разбира, че Анадолският медицински център в Истанбул разполага с безоперативната технология Кибер нож. Оттам дават нов шанс за живота му. Сега чака новите лекарски заключения - дали туморите в тялото са напълно изчезнали. Ако има нужда от допълнително лечение, младият мъж е категоричен, че ще търси лечение отново извън България.

"След отстраняването на туморите с Кибер нож, без операция, се чувствам съвсем нормално. Лежах около два часа без упойка, Кибер ножът в това време е извършвал отстраняването на тумора, но аз нищо не усещах", разказа той.

"Почти бях загубил надежда, но в интернет открих информация за болницата в Истанбул, свързах се с мениджъра в Пловдив г-н Мустафа Мехмедов и той ме заведе там. Знам, че радиологията ще овладее туморите, те са малки. Моят съвет към онкоболните е да не се отказват", допълва бившият футболист.

В болницата вече е подложен на лечение и друг млад българин - Ники Георгиев (26) от Тополовград, който също страда от онкологично заболяване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари