Ще продължи ли доброто представяне на ЦСКА на английска земя?

07:15
Ще продължи ли доброто представяне на ЦСКА на английска земя?
Отборът на ЦСКА гостува на английския Фулъм в среща от 5-я кръг на груповата фаза на турнира Лига Европа. Двубоят от група 5 на надпреварата ще се играе в четвъртък от 20:05 часа българско време на стадион "Крейвън Котидж" в Лондон. В другата среща от групата тима на Рома е домакин на швейцарския Базел.

Ситуацията с група 5 на Лига Европа след изиграването на предишните четири срещи не е никак благоприятна за отбора на ЦСКА. "Армейците" заемат последното 4-о място с актив от едва една точка, зад тимовете на Базел (9 точки), Рома (7 точки) и Фулъм (5 точки). Шансовете за излизане от групата на българския тим съществуват, но са по-скоро невероятно, отколкото осъществими. Така ЦСКА ще гостува на Фулъм и след това ще приеме Рома в София в мачове повече за чест и слава, а не в борба за събиране на точки и класиране в елиминационната фаза на турнира. Допълнителен удар за "червените" футболисти в Лондон ще бъде отсъствието на старши треньора Любослав Пенев, който получи забрана за напускане на България и така съставът на "армейците" ще бъде воден от помощник треньора ма тима Ради Здравков.

Класиране в група 5:

\"\"

Очаква се Любо Пенев и неговият екип да изберат схема с наситена халфова линия, която да подсигурява защитния вал, когато е необходимо. В лагера на "армейците" позитивната новина е, че всички, освен Иван Стоянов и Маркиньос, са здрави и на разположение за селекция. На вратата най-вероятно ще започне ветеранът Ивайло Петров, който бе сред стартовите единайсет и срещу Черно море в събота. Тогава стражът бе несигурен при високите топки, но като цяло се представи на високо ниво и не допусна гол.

Кирил Котев за втори пореден мач остана извън групата на "червените" и явно през януари месец бранителят ще напусне клуба. Другият бивш твърд титуляр Иван Иванов пък най-вероятно ще остане на пейката, въпреки че е включен в разширения състав на вицешампионите. Очаква се титулярите от мача във Варна да излязат в същия състав и на "Крейвън котидж".

Йордан Минев ще играе на десния бек, любимецът на сектор "Г" Костадин Стоянов отляво, а в центъра на отбраната Александър Бранеков и Апостол Попов ще се надяват за втори пореден мач да направят така, че ЦСКА да не допусне гол във вратата си.

Основната тежест в този двубой на "армейците" ще падне върху халфовата линия, която ще трябва да се справя с бързото темпо на един от средняците във Висшата лига на Англия. Най-вероятно Пенев и Ради Здравков ще селектират в титулярния си състав триото Тодор Янчев, Коста Янев и Викторс Морозс като вътрешни полузащитници. Те ще имат сложната задача да рушат атаките на Фулъм и заедно с това да захранват фланговите футболисти на "армейците" и нападателя на тима с добри подавания.

В отсъствието на контузения Иван Стоянов десният фланг на ЦСКА е проблемна зона, като за срещата с Фулъм на този пост най-вероятно ще се изявява Йордан Тодоров, който влезе като резерва срещу Черно море. Юношата на Марица Пловдив не се намира в най-добрата си форма и дори бе набеден от някои специалисти, че разваля атмосферата в съблекалнята на вицешампионите. Въпреки всичко това, Тодоров е един от основните футболисти на ЦСКА и със сигурност ще бъде от голяма полза срещу Фулъм. Както е известно, Деймиън Дъф се очаква да започне титуляр за домакините и е много възможно Данчо Тодоров да се налага често да помага на адаша си Минев в опазването на ирландското крило.

По левия фланг на "червената" атака най-вероятно ще оперира Спас Делев, от когото сектор "Г" ще очаква избухване, подобно на това в Москва в края на август. Единственото острие на ЦСКА ще бъде бразилецът Мишел Платини, който вече е вкарвал на Фулъм и ще иска отново да бодне мрежата на "котиджърс".

\"\"

Като цяло формата на ЦСКА в последно време не е за завиждане, но феновете на отбора винаги са оптимисти преди мачове на своите момчета от евротурнирите, като за справка се взимат мачовете с Ливърпул и Нотингам Форест в началото на 80-е години на 20-и век.

Шанс за българския тим се крие в множеството контузени и наказани играчи на Фулъм. Рой Ходжсън се е видял в чудо кой да използва в нападение, където заради травми аут за Андрю Джонсън, Боби Замора и Диоманси Камара, който вкара на ЦСКА в София. За да е още по-патова ситуацията при "котиджърс", Ерик Невланд изтърпява наказание и ням да е в състава, а Еди Джонсън пък няма картотека за тази надпревара.

Домакините също така няма да могат да разчитат и на други трима свои основни футболисти. Джонатан Грийнинг, Пол Кончески и Диксън Етуху също лекуват контузии и са аут от този мач. Най-вероятно Ходжсън ще пусне срещу ЦСКА Клинт Демпси на върха на атаката. Американецът по принцип се изявява като атакуващ халф, но преди време е играл като втори нападател и изглежда единствената реална опция пред своя наставник.

\"\"

Също така Рой Ходжсън ще има възможност да пусне в игра някой от юношите на тима, които е картотекирал за този турнир, така че не е изключено Бранеков и Попов да трябва да играят срещу нападатели, идващи направо от школата на "котиджърс".

"Това, че отборът на Фулъм афишира намерение да играе без доста ключовите си играчи, си е техен проблем. Ние се готвим сериозно за мачовете ни до края на полусезона. Разбира се, че е най-добре когато старши треньора е близо до нас. Ще ни липсва много! За един треньор най-големият удар е да не е с отбора си. Надявам се, че ще го зарадваме с добра игра и резултат. Всеки един от нас е получил указания какво да прави и не мисля, че ще има някакъв проблем", заяви капитанът на ЦСКА Тодор Янчев при заминаването на тима за Лондон.

Отборът на ЦСКА започна сезона по много добър начин, но в последно време се наблюдава разколебаност в мачовете на "червените". Все пак съставът на Любослав Пенев, макар и без него в Лондон, може да покаже равностойна игра. Класиране в следващата фаза на Лига Европа е немислимо, но достойно представяне срещу Фулъм ще допринесе за самочувствието на "армейците", което им е така необходимо в този момент. Домакините в този мач ще бъдат без голяма част от титулярните си състезатели, което дава надежда на българския отбор поне за равенство на "Крейвън Котидж". Прогнозата е равенство с точен резултат 2:2.

Фулъм - ЦСКА, стадион "Крейвън Котидж", 22:05 часа

Главен съдия: Павел Кристиан Балаж (Румъния)

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zabadanski
03.12.2009 19:24

имаме 6анс да се класираме ако имамме само победи а рома и фулам само загуби и да имаме пове4е голове *beer* *lol*

sushenika
03.12.2009 18:42

ако фулъм са в такъв състав като в първия мач цска имат шанс *thumb_up*

Cris_7
03.12.2009 18:33

Дано да направим нещо! Само ЦСКА *beer*

Kur3aLefski
03.12.2009 17:48

Подуенски тапаци Фулъм играха с 8 резерви и зехме точка даже изпуснахме да ги бием. А Лацио играха без 11 титуляра и ви размазаха от бои (0-4). Такаче тихо жалки говеда!

taratora_92
03.12.2009 17:43

добро представяне с кои отбор се представиха добре че не ми е ясно..? с фулъм че играха с 10 резерви

theman666
03.12.2009 14:22

RagnaroK "1"ПОДЧЕРТАВАМ " 1" ТОЧКА ТОВА Е НЯКАКВО ЧУДО..СРЕЩУ РЕЗЕРВИТЕ НА ФУЛЪМ.... *lol*

theman666
03.12.2009 14:18

"ДОБРОТО ПРЕДСТАВЯНЕ" *lol* ТИЯ СА ОБЪРКАЛИ ОТБОРА

Minyorecooo
03.12.2009 13:02

по добре Миньор да играят по добре ще се представят *lol*

RagnaroK
03.12.2009 11:20

ако не е друго имаме 1 точка и 2 вкарани гола *lol* смешно е ама говедата само могат да си мечтаят да вкарат дори и гол *lol*

iv4a
03.12.2009 09:17

поне няма да се осерем като вас бре -интелект*smile* *lol*