Спорт+алкохол? Не ви съветваме

12:31
Спорт+алкохол? Не ви съветваме
Британски учени и доктори нанесоха сериозен удар по спортистите, любители на алкохолните напитки, след като разкриха, че токсините в организма, образувани след пиянски запои, всъщност не се неутрализират с големи физически натоварвания, а дори напротив – това води до цироза на черния дроб и инсулт. Според тях именно за това напоследък са зачестили и случаите на внезапна смърт на професионални атлети по време на тренировка или състезание, както и на футболисти на терена.

Така английските специалисти, които провели изследването с 2500 човека, усилено занимаващи се със спорт, развенчаха мита, че вредното му влияние може да се компенсира със спорт. По време на теста те констатирали някои любопитни факти, след като се оказало, че един на всеки пет британци увеличава двойно физическото натоварване, като вярвал, че именно това ще го освободи от токсините и ще му осигури дълголетие, дори и след като е прекалил със спиртните напитки. Освен това се установило, че активно спортуващите употребявали два пъти повече алкохол от тези, които рядко се раздвижвали, с успокоението, че ще възстановят баланса в организма си на другия ден.

"На всички е ясно, че заниманията със спорт са полезни за здравето, но истината е, че ако сте се веселили в клуб, употребявайки големи количества алкохол, то никакви упражнения не могат да ви отърват от токсините в организма - заявил един от учените, участвал в изследването, цитиран от "Новинар". – Трябва да се знае, че алкохолът така или иначе ще ви убие бавно и сигурно", допълва той.

Специалистите признаха, че физическото натоварване след запой все пак има положително влияние. Според тях обаче усилените тренировки помагат само, за да се справиш с махмурлука и да се почувстваш по-добре и по-бодър след тежката нощ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DenteMente
30.11.2009 04:01

Да добре значи 90% от играчите на 40 години ще измрът от инсулт *lol*

dilqnko
29.11.2009 13:43

Бюджетът на руснаците не им стига само за Стимоланти преди мач(водка) *beer* и винаги излизат весели *party* ето защо Рубин играят толкова успешно като домакини в Шампионската лига *thumb_up*

Lampard_mitko92
29.11.2009 12:41

Аз пък мисля че е добре.
Знаете ли как руснаците загряват преди мач?
Със 100г Водка *lol* *beer*