Иска ли някой първото място в група \"D\"?

12:11
Иска ли някой първото място в група \"D\"?
На лидера в група "D" Челси предстои гостуване на португалския шампион Порто. И двата отбора вече са си осигурили класирането на 1/8-финалите в турнира, но срещата има пряко отношение към първото място в групата. На отборът от Лондон ще е необходима само точка на стадион "Ещадио До Драгао", за да запази лидерската си позиция, като в последния кръг приема непретенциозния състав на Апоел Никозия. За "драконите" предстои гостуване в Мадрид на Атлетико, където срещата може да се окаже доста важна за испанците.

Наставникът на португалците Хесуалдо Ферейра няма никакви проблеми със своята формация. Очаква се от контузия да се завърне Фернандо Белуши, но едва ли полузащитникът ще намери място в стартовата единайсеторка на "драконите". От щаба на Порто вече изразиха увереност, че могат да спечелят предстоящи сблъсък, като за целта ще заложат на нападателно трио в лицето на Кристиан Родригез, Радамел Фалкао и Хълк.

В лагера на Челси проблемите са доста по сериозни. Наставникът на тима Карло Анчелоти ще чака късен фитнес тест, след който ще стане ясно дали може да включи в състава нападателя Дидие Дрогба и полузащитниците Майкъл Есиен и Михаел Балак. Капитанът на "сините" Франк Лампард ще пропусне гостуването, като желанието на Татко Карло е той да се възстанови от травмата в бедрото за предстоящото дерби от Висшата лига на Англия срещу Арсенал. Защитникът Жозе Босингва е твърдо аут поне до Нова година, но Жулиано Белети и Бранислав Иванович могат да го заменят адекватно. Очаква се Джо Коул да попадне в стартовия състав на Челси, за да може да придобие нужната игрова практика след тежката контузия.

Главен съдия на срещата е Йонас Ериксон от Швеция.

Прогноза: Трудно е да се каже, кой отбор с каква нагласа ще влезе в двубоя. Като цяло, отборът на Порто има по-голямо основание да търси победата в срещата. Домакинският фактор, контузиите в лагера на "сините" и предстоящото дерби на Лондон ме карат да изключа "двойката" като вариант. Малко голове на "Ещадио До Драгао" и крайно 1:1.

Порто - Челси, стадион "Ещадио До Драгао", 21:45 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация