Атлетико в битка за класиране в Лига Европа

12:20
Атлетико в битка за класиране в Лига Европа
Отборът на Апоел Никозия приема Атлетико Мадрид в среща от 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе на стадион стадион "Джи Ес Пи" от 21:45 часа. В другия мач от група "D" на турнира Порто е домакин на Челси.

Въпреки, че Апоел и Атлетико нямат шанс за класиране в елиминационната фаза на Шампионска лига, двубоят между тях ще бъде интересен, тъй като двата тима се борят за третото място в групата, което дава право на участие в новия турнир Лига Европа. До този момент кипърският шампион имат актив от едва 1 точка, а испанските им съперници са с две 2 спечелени точки.

Проблемите за наставника на домакините Иван Йованович са свързани с контузиите на Бобан Грънкаров, Адриан Сикора и Алтин Хаджи, които отпадат със сигурност заради различни контузии. \'Искаме победата, защото играчите ни заслужават награда за огромните усилия, които хвърлиха до този момент. Трябва да бъдем на 100% концентрирани, защото ни очаква мач с много силен отбор. Атлетико може да имат някои проблеми, но това не може да скрие тяхната класа. Показахме в предишните си мачове, че заслужаваме участие в шампионска лига, а сега се надяваме да продължим в Лига Европа", каза треньорът на Апоел Иван Йованович.

Доста слаб старт за сезона за Атлетико Мадрид, като след 11 срещи в Пример дивисион отборът има едва 7 точки актив. Новият наставник на "дюшекчиите" Кике Санчес Флорес няма да може да разчита на полузащитника си Раул Гарсия Ескудеро, който страда от контузия  глезена. Поради наказание пък срещата пропуска Пауло Асунсао. "Целта ни е да подобряваме играта си във всеки мач, независимо дали това е в Примера или Европа. Всяка загуба за нас е голям удар, но оставаме оптимисти. Апоел е опасен противник, който играе много силно на контраатака. Те имат добри играчи, особено в средата на терена и ще трябва да бъдем внимателни. Във футбола няма кризи и трагични резултати - във футбола има само резултати", коментира наставникът на Атлетико Мадрид Кике Санчес Флорес.

Прогноза: Сезонът за Атлетико до този момент е доста слаб, но е видно, че отборът има голям потенциал, който може да се реализира отлично в новия турнир Лига Европа. Ако играта на Серхио Агуеро и компания потръгна, то Апоел трудно ще може да вземе точка в този двубой, въпреки че има предимство като домакин. Атлетико Мадрид би трябвало да спечели този мач, за да спаси сезона и да участва в Лига Европа. Точен резултат 1:2.

Апоел Никозия - Атлетико Мадрид, стадион "Джи Ес Пи", 21:45 часа

Главен съдия: Франк Де Блекеере (Белгия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация