Атакуващият Милан приема непредвидимата Марсилия

12:17
Атакуващият Милан приема непредвидимата Марсилия
Италианският гранд Милан приема Олимпик Марсилия в среща от 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе на стадион "Джузепе Меаца" в Милан от 21:45 часа българско време. В другата среща от група "С" на турнира Реал Мадрид е домакин на Цюрих.

Първият двубой между Милан и ОМ във Франция бе спечелен от "росонерите" с 2:1, след две попадения на машината за голове Филипо Индзаги. На "Стад Велодром" в 28-а минута след центриране на Кларанс Зеедорф Супер Пипо вкара поредния си гол в Шампионската лига, извеждайки Милан напред в резултата. Броени минути след началото на второто полувреме Габриел Хайнце засече центриране на Бруно Шейру и изравни резултата. Домакините се опитаха да достигнат до пълен обрат, но вместо това бяха за втори път наказани от Пипо Индзаги, който в 75-а минута вкара втория си гол в срещата, носейки победата на Милан. Във втори кръг италианците изненадващо загубиха от Цюрих като домакини с 0:1, а Марсилия падна от Реал в Испания с 0:3. Последваха две победи на французите над швейцарския шампион, а Милан първо взе трите точки на "Сантяго Бернабеу", а след това направи равен с "галактикос" на "Меаца". Така Милан и Реал имат по 7 точки в своя актив, Марсилия е с 6, а Цюрих има три спечелени точки.

Началото на сезона за състава на Леонардо бе доста колебливо. Главната причина за това бе напускането на бразилския плеймейкър Кака, което доведе до цялостно преструктуриране на схемата на игра на Милан. С течение на времето обаче "росонерите" успяха да навлязат в подобаващ ритъм и успехите не закъсняха, като в момента отборът се намира на 3-о място в класирането на италианската Серия "А", а е и лидер в група "С" на Шампионска лига. За мача срещу Марсилия Леонардо няма да може да разчита на контузените Огучи Ониеву, Марек Янкуловски и Давиде Ди Дженаро. Под съмнение за важния сблъсък тази вечер са Матю Фламини, Дженаро Гатузо и Марко Бориело, като наказани футболисти в Милан няма. "Има мнения, че играем прекалено рисково с трима нападатели, но този отбор е построен за атака. Това е премерен риск. Ние обичаме да атакува, така че винаги ще има малко повече риск. Искаме нашите привърженици да се забавляват, когато гледат нашите мачове. Бориело ще премине късни тестове, за да сме сигурни дали ще бъде готов да излезе срещу Марсилия", заяви преди важния двубой наставникът на Милан Леонардо.

Марсилия също не успя да оправдае високите си амбиции в началото на сезона, но сега отборът започна да набира скорост и вече е на 7-о място в класирането на френската Лига 1, само на 4 точки зад лидера Оксер. Двете победи над Цюрих дават отлични шансове за класиране в елиминационната фаза на Шампионска лига, което безспорно ще бъде голям успех за френския тим. Треньорът на Марсилия Дидие Дешан няма да може да разчита на контузения бранител Жулиен Родригез. Под съмнения за мача на "Джузепе Меаца" са Стефан М`Биа и Сирил Руул.  "Като всеки треньор Леонардо иска добър баланс в своя отбор. Той има много талантливи играчи, така че той предпочита да практикува атакуващ футбол - това показва Милан в последните си мачове. Ако трябва да сравня Милан и Реал Мадрид в момента - бих казал, че италианците са по-силният отбор. Все пак и те си имат своите слабости и ние ще се опитаме да се възползваме от тях", каза на треньорът на Марсилия Дидие Дешан.

Прогноза: Звучи малко странно, но Милан не е печелил на "Джузепе Меаца" в последните си четири срещи от Шампионска лига. Сезонът за "росонерите" не започна добре, но постепенно те намират своя ритъм и се превръщат в познатия доминант. Атакуващият футбол на Леонардо носи добри резултати, но отборът на Олимпик Марсилия притежава отлични изпълнители, които могат да се възползват от празните пространства в схемата на Милан. Мачът е от голямо значение и за двата отбора, но все пак мисля, че италианският тим ще излезе победител. Точен резултат 3:2.

Милан - Олимпик Марсилия, стадион "Джузепе Меаца", 21:45 часа

Главен съдия: Хауърд Уеб (Англия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

smasheddd
25.11.2009 15:42

Милан ще победят няма как ина4е ... наистина ве4е показваме страхотен атакуващ футбол и ни трябва само един централен нападател и 1 защитник и 1 халф и пак взимаме ШЛ *smile* надявам се де