Ще успеят ли \"вълците\" да оцелеят в руската зима?

12:16
Ще успеят ли \"вълците\" да оцелеят в руската зима?
В сряда от 19.30 часа българско време ЦСКА Москва посреща Волфсбург в решаващ двубой от група В на Шампионската лига. Руските "армейци" се нуждаят от задължителна победа, за да запазят шансовете си за класиране в следващата фаза. ЦСКА има 4 точки и изостава на три пункта от своя противник два мача преди края на груповата фаза. Само точка ще е достатъчна на немския шампион да се справи с "руското предизвикателство" и да премине във фазата на осминафиналите.

Волфсбург не се намира в добра форма, като в събота момчетата на Армин Фе загубиха като домакини от Нюрнберг с 2:3 в среща от Бундеслигата. "Вълците" до момента са осми в първенството, но изостават едва на 6 точки от лидера Байер Леверкузен и все още има реални шансове да се бори за защита на титлата си.

Постоянните спекулации, свързващи звездите на отбора Дзеко, Графите и Мисимович с трансфер в други отбори, със сигурност влияят лошо на представянето на тима. Дзеко е най-добрият пример за това твърдение. Босненецът е далеч от най-добрите си дни, като в последните 13 мача е вкарал едва четири гола.

Въпреки това, Графите вкара хеттрик на ЦСКА в първия мач между двата тима и сега привържениците на немския шампион ще се надяват на нови подвизи от своя любимец.

В състава на гостите няма проблеми с контузени, като Карим Зиани се завръща в състава след изтърпяно наказание.

Ето и предполагаемия стартов състав на "вълците":

Беналио, Риетер, Коща, Мадлунг, Шафер, Каленберг, Хосуе, Мисимович, Гентнер, Графите, Дзеко (схема 4-4-2)

ЦСКА Москва влиза в предстоящия мач в добро настроение сед драматичната победа над кръвния враг Спартак Москва през уикенда. "Армейците" спечелиха мача с 3:2 и по този начин убиха шансовете на спартаковци за титлата на Русия и шампион отново стана Рубин Казан.

След напускането на Хуанде Рамос "армейците" започнаха да играят по-освободено и дори бяха на крачка от гръмка победа срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". Младите нападатели Дзагоев и Несид показват страхотна класа, а Милош Красич прави поредният си силен сезон и вече е искан от отбори като Арсенал.

Сега е сигурно, че възпитаниците на Леонид Слотски ще дадат всичко от себе си, за да спечелят предстоящия мач, тъй като така шансовете им за класиране стават доста реални.

Единствено Марк Гонзалес ще отсъства за ЦСКА поради контузия на глезена.

Ето и предполагаемия състав на ЦСКА:

Акинфеев, Игнашевич, Семберас, А.Березутски, В.Березутски, Карвальо, Алдонин, Олисех, Дзагоев, Красич, Несид (схема 4-5-1)

Играта на Волфсбург не е впечатляваща напоследък, докато при ЦСКА се забелязва импулс и изглежда възможно руснаците да се преборят за трите точки на "Лужники". Едва ли обаче в срещата ще има много голове. Прогноза: 1. Точен резултат: 1:0.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация