Агуеро завежда дело срещу Барселона

18:21
Агуеро завежда дело срещу Барселона

Бившият национал на Аржентина Серхио Агуеро е готов да заведе дело срещу Барселона за неизплатена сума пари, съобщава “Ас”. Става дума за 3 млн. евро, за които той твърди, че каталунците му дължат.

През лятото на 2021 година Кун премина при испанците като свободен агент с договор за два сезона. Много скоро след началото на престоя му там обаче той получи сърдечна аритмия и в крайна сметка се наложи да прекрати кариерата си.

Агуеро се съгласи да се откаже от възнаграждението си за втората година от контракта, а ръководството на Барса обеща да му изплати цялото за първия сезон. Идеята на каталунците беше да вземат сумата от здравната му застраховка, каквато клубът сключва за всеки един свой футболист. Застрахователната компания обаче отказа да изплати каквото и да е с твърдението, че въпросната аритмия на нападателя се е била проявила още преди трансфера му на “Камп Ноу” - т.е. не е нещо, което се е появило след сключването на застраховката.

Така самият Агуеро остава с празни ръце в резултат на спора между Барса и застрахователя, заради което в един момент се е подготвил за дело срещу клуба. Той все пак е готов на извънсъдебно споразумение, като дори е съгласен изплащането на тези 3 млн. евро да бъде разсрочено в срок дори до пет години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация