Отново не дават мира на Ямал, заплашили баба му с убийство

18:11
Отново не дават мира на Ямал, заплашили баба му с убийство

Бабата на Ламин Ямал - Фатима, се оплака от отправени към нея смъртни заплахи, заради което е решила да напусне района, в който е живяла досега. Преди месец пък бащата на футболиста на Барселона и син на въпросната жена - Мунир Насрауи, беше ранен след наръгване с нож в корема след спор на паркинг. Семейството живее в квартал Рокафонда в Матаро, което е на около 40 км от Барселона.

“След случилото се с Мунир не мога да ям. Стомахът ми е свит заради шока и се страхувам. Отивам и аз в Барселона при него”, заяви бабата на Ямал за предаването Espejo Publico в ефира на “Антена 3”.

“Преди дни същите хора, които наръгаха сина ми, ми казаха, че имало нещо и за мен - продължи Фатима. - Ако искат да ме убият, ето ме тук на площада”.

Самият играч на Барселона също е израснал там, но се оказва, че не е любимец на всички. Заради мароканския си произход 17-годишният талант е недолюбван от част от испанците, а в същото време мароканци са недоволни, че той отказа да играе за националния тим на северноафриканската страна и избра този на Испания.

“Ламин е роден тук, учил е тук и не е дете от Мароко, разбирате ли ме? Синът ми не го е принуждавал да прави нищо”, добави бабата на Ямал.

Самият играч живее с братовчед си в град Сант Жоан Деспи, който е на десетина километра от “Спотифай Камп Ноу”.

В случая с баща му пък бяха арестувани четирима мъже. Според “Ла Вангардия” конфликтът е възникнал, след като дете, играещо на балкон, заляло таткото на Ямал с вода. “Мунир се вбесява и реагира толкова емоционално, че бащата, доведеният брат и дядото на детето излизат на улицата, за да се разправят с него", сочат свидетелски разкази в полицейския доклад.

Насрауи беше с три прободни рани - една в гърдите и две в корема. Той прекара първите 24 часа след нападението в интензивно отделение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация