Ювентус и Каляри си размениха по един гол от дузпа и завършиха наравно

19:24
Ювентус и Каляри си размениха по един гол от дузпа и завършиха наравно

Ювентус не успя да надвие Каляри като домакин в двубой от 7-ия кръг на Серия “А”, записвайки 1:1. Торинци водеха до 88-та минута, когато съперникът успя да изравни. Така “бианконерите” допуснаха първия си гол през сезона в италианския елит.

И двете попадения дойдоха след дузпи, които първоначално главният съдия не видя като нарушения, но след намесата на ВАР промени решенията си. Душан Влахович реализира тази за Юве в 15-ата минута, а румънският национал Разван Марин беше точен за Каляри в края. Секунди след попадението за 1:1 домакините останаха с човек по-малко след изгонване на Франсиско Консейсао за втори жълт картон. В добавеното време гостите удариха греда, но пък преди това торинци пропиляха няколко отлични възможности наред със 100-процентов шанс пред Влахович в 78-ата минута.

За началото наставникът Тиаго Мота остави на пейката Кенан Йълдъз, а Бремер и Николас Гонсалес са с травми.

Началото не беше кой знае колко убедително за Ювентус, но набързо се стигна до дискусионна ситуация, при която беше отсъдена дузпа за домакините. В случая Гати скочи за висока топка, засече я, при което тя срещна ръката на Луперто. Първоначално реферът Ливио Маринели не реагира, но получи сигнал от ВАР. След преразглеждане на ситуацията на запис арбитърът посочи бялата точка.

Влахович хладнокръвно реализира от 11-ия метър за 1:0 в полза на Юве. При радостта си футболистите на торинци извадиха фланелка с номера и името на получилия наскоро тежка травма Бремер.

Секунди след гола Копмайнерс пропиля отлична възможност за второ попадение. Последваха още шансове пред вратата на Скуфет, като отново Копмайнерс беше на крачка от гола.

На полувремето активният до момента нидерландски полузащитник беше заменен от Николо Фаджоли. Според италианските медии той е имал болки от предходния мач, заради което сега се е наложило да напусне след само 45 минути.

Играта през второто полувреме изобщо не беше впечатляваща. Даже тимът на Каляри създаваше повече опасности. Това накара Тиаго Мота да замени и другите си двама централни халфове Кефрен Тюрам и Мануел Локатели.

Основно шансовете за Юве се откриваха пред Влахович. В 78-ата той пропиля от т.нар. 100-процентови ситуации, когато му беше останало само да насочи топката в мрежата на падна на земята вратар, но сърбинът стреля в аут.

Каляри стигна до своя шанс две минути преди края на редовното време, когато Разван Марин изравни от дузпа. Тя беше отсъдена по подобие на тази на Юве - след намесата на ВАР, след като преди това главният съдия е бил на друго мнение. В случая имаше сблъсък между Дъглас Луис и Роберто Пиколи.

Минута след попадението за 1:1 тимът на Ювентус дори остана с човек по-малко, след като Консейсао получи втори жълт картон за симулация и беше изгонен.

Последва 8-минутно продължение, в което отборът на Каляри дори удари греда.

На трибуните на стадиона присъстваше Пол Погба, който все още има договор с Юве и дори може да играе още този сезон, след като тези дни наказанието му за употреба на допинг беше намалено.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация