Нотингам Форест спря победната серия на Челси

19:13
Нотингам Форест спря победната серия на Челси

Отборите на Челси и Нотингам Форест завършиха при 1:1 във вълнуващ мач от 7-ия кръг на Висшата лига. Крис Ууд реализира за гостите в 49-ата минута, но осем минути по-късно Нони Мадуеке изравни. Така беше сложен край на победната серия на лондончани, която наброяваше пет успеха до неделния следобед.

Мачът на “Стамфорд Бридж” ще се запомни с множеството ситуации и феноменални на моменти намеси на двамата вратари Роберт Санчес и Матс Зелс. От 78-ата минута Форест играха с човек по-малко след втори жълт картон на Джеймс Уорд-Праус. Имайки предвид, че се играха около 14 минути над редовните, то това не беше малко време. Независимо от това не си пролича толкова численото предимство на домакините. Точно в продължението беше най-интересно, защото и двата състава пропуснаха поне по две чисти положения за евентуален победен гол.

Иначе Челси излиза с още един негатив и той е свързан със защитниците Уесли Фофана и Марк Кукурея. И двамата получиха жълти картони, заради които няма да играят в дербито с Ливърпул веднага след идната пауза.

Мениджърът на Челси Енцо Мареска заложи на оптимален състав, в който очаквано бяха фигури като Коул Палмър, Николас Джаксън, Нони Мадуеке, Джейдън Санчо и вратарят Роберт Санчес. Юношата на “сините” Калъм Хъдсън-Одой бешетитуляр за Форест.

Очаквано "сините" владееха топката в по-голяма част от времето в началото, но гостите трудно допускаха чисти положения. Опасен далечен удар на Мадуеке в 24-тата въодушеви феновете на домакините, след като преди това не се случваше почти нищо интересно.

Макар Челси да доминираше, първият удар във вратата на Зелс дойде чак в 41-вата. Той беше отправен от Енцо Фернандес, но беше лесен за спасяване. Малко преди това доста по-сериозна намеса трябваше да показва стражът на домакините Санчес след силен шут на Мурило.

Най-интересни се оказаха последните минути на първото полувреме. В рамките на секунди тогава двата отбора бяха на косъм от голове. Първо удар на Палмър някак си мина през няколко футболисти на Нотингам, но срещна страничната греда и след това беше спряна на голлинията от Зелс. Веднага последва акция на Форест, при която Фофана подложи тяло и спря летящата към мрежата топка след изстрел на Йейтс.

Второто полувреме започна с гол за Нотингам. В 49-ата Уорд-Праус центрира към Миленкович, който свали към Ууд и той насочи кълбото мрежата за 1:0 за гостите.

Отговорът на Челси обаче беше бърз и в 57-ата резултатът вече беше 1:1. Тогава Мадуеке беше точен с удар с левия крак.

В последвалите две минути Мадуеке на два пъти имаше възможност да реализира второ попадение, но не успя.

Нотингам Форест успя да спре натиска на лондончани и отново да изнесе играта по-напред. При тези пространства обаче се отвори възможност за контраатака на "сините". Така в 78-ата Уорд-Праус допусна груба грешка и беше принуден да спре топката с ръка, заради което получи втори жълт картон и беше изгонен.

Сравнително тихият до момента Коул Палмър блесна с много силно отиграване в 87-ата, когато на два пъти стреля, но и при двата вратарят отрази.

Напрежението взе връх секунди след това, когато се стигна до масово блъскане между футболистите. В резултат на него бяха показани няколко жълти картона, като единият от тях беше за Кукурея. Специално за испанеца това означава, че той ще е наказан за сблъсъка с Ливърпул в следващия кръг.

Заради редица забавяния на играта беше назначено 13-минутно добавено време. Във втората от него Жоао Феликс като по чудо не порази целта за 2:1, стреляйки с глава в аут.

Последва обаче сходна ситуация и пред вратата на Челси в 90+5'. Там Санчес спаси сигурен гол на Неко Уилямс. Секунди по-късно топката вече беше в наказателното поле на Форест, където Нкунку засече с глава, но вратарят пак отрази.

И това не беше всичко, защото буквално в последната секунда на добавеното време вратарят на Челси направи ново изключително спасяване, за да не допусне втори гол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация