Астън Вила пропусна да бие безличния Манчестър Юнайтед

19:06
Астън Вила пропусна да бие безличния Манчестър Юнайтед

Астън Вила и Манчестър Юнайтед изиграха доста слаб мач за стандартите на Премиър Лийг. Срещата на “Вила Парк” завърши 0:0, а головите положения се брояха на едната ръка. Двамата вратари направиха по едно отлично спасяване, а най-близо до попадение за гостите бе Бруно Фернандеш, който в 68-ата минута удари греда от фал. Бирмингамци пък създадоха най-добрата си ситуация чак в добавеното време на втората част.

Равенството не е толкова лош резултат за “червените дяволи” на фона на формата на двата отбора. Ерик тен Хаг може да е доволен, че неговият тим не допусна гол, след като в предишните два мача му бяха вкарани 6 попадения. Вила е в серия от осем поредни мача без загуба във всички турнири, но започва да изостава от лидерите след второто поредно равенство в първенството.

Ерик тен Хаг направи рисковани промени в състава. Той заложи на Хари Магуайър, който влезе като резерва през седмицата срещу Порто и реализира изравнителния гол за крайното 3:3, и на Джони Еванс. На пейката останаха Лисандро Мартинес и Матайс Де Лихт, а там беше и Мануел Угарте. От трибуните на “Вила Парк” срещата наблюдаваха сър Алекс Фъргюсън и съсобственика на клуба Джим Ратклиф, който наскоро заяви, че не той ще взима решението дали да бъде уволнен Тен Хаг.

Бирмингамци владееха топката в големи периоди в началната част на двубоя, но бе посрещнат от един доста дефанзивно нареден Манчестър Юнайтед. Въпреки това първата добра възможност в мача бе за гостите. Бърза атака изведе Рашфорд, който се освободи от защитник и отправи силен удар. Топката обаче бе в обсега на вратаря и Мартинес се справи. В осмата минута Моргън Роджърс се озова на добра позиция за изстрел, след като получи топката от Уоткинс. Ударът му мина покрай вратата.

Емери трябваше да прави принудителна смяна още в 12-ата минута, тъй като Езри Конса получи контузия след сблъсък с Хойлунд. На негово място влезе Диего Карлош. В следващия период “червените дяволи” бяха отлично организирани. Те не създаваха нищо в предни позиции, но и не допускаха опасности пред Онана. Вила стигна до един удар от дистанция на Филоджин, но и двата отбора сякаш изчакваха грешка на съперника и играта се водеше далеч от наказателните полета и мачът не предлагаше интересни ситуации.

Бирмингамци не бяха особено агресивни, а основно разиграваха топката в центъра на терена. Гостите пък стояха прибрани и не действаха доста предпазливо. Резултатът от това бе ниско темпо и липса на голови ситуации. Грешки и нарушения пък накъсваха често играта. В самия край на първата част Хари Магуайър получи контузия. Той бе заменен на почивката от Де Лихт. За началото на второто полувреме се появи и Линдельоф на мястото на Мазрауи.

Манчестър Юнайтед започна добре втората част и стигна до ситуация за откриване на резултата. Рашфорд навлезе отляво и отправи хубав удар, но той бе посрещнат от блестящо спасяване на Мартинес. Колегата му Андре Онана също се изяви. В 56-ата минута той отрази удар на Тилеманс. Последва изстрел на Уоткинс от трудна позиция. Вила вече играеше по-активно след колебливото начало на второто полувреме.

Маркъс Рашфорд получи жълт картон за нарушение срещу Кеш, а секунди по-късно събори Бейли. За негово щастие решението на съдията бе да не му вади нов картон. След час игра Емери пусна в игра Джон Дюран, който има четири гола във Висшата лига от началото на сезона, въпреки че винаги влиза като резерва. Той замени Бейли и се включи в нападението до Оли Уоткинс. Тен Хаг също направи промени в атаката. Той извади Рашфорд и Хойлунд и пусна Зиркзее и Антони, който записа първи минути в първенството за този сезон.

В 68-ата минута Бруно Фернандеш удари горната греда след великолепно изпълнение на фал. По-късно Антони отправи точен удар, но реално не затрудни особено Мартинес, тъй като топката не се движеше достатъчно бързо. Астън Вила стигна до най-добрата си възможност в мача чак в добавеното време. Тогава Филоджин се озова на прекрасна позиция в наказателното поле, но ударът му бе отклонен от Далот.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация