\"Артилерията\" ще си го изкара на Стандарт

20:00
\"Артилерията\" ще си го изкара на Стандарт
Лидерът в група "H" Арсенал посреща на "Емирейтс Стейдиъм" шампиона на Белгия Стандарт Лиеж. "Топчиите" имат относително приятна кампания до момента, като са събрали актив от 10 точки преди сблъсъка от пети кръг, а техният опонент заема трето място във временното класиране с 4. Момчетата на Венгер влизат без особено напрежение в срещата, което предполага открита и резултатна игра, въпреки проблемите в състава. Формацията на белгийците изненада доста неприятно лондончани след само пет минути игра в първата среща, когато поведе с 2:0. В крайна сметка тимът от Висшата лига стигна до обрат с 3:2 и спечели пълния актив от точки на "Маурис Дюфрансе".

Формацията на "артилеристите" може да изглежда и в доста експериментален вид, предвид дългоочакваното дерби с Челси през идния уикенд. Най-тежко на тима се отразява контузията на централния нападател Робин Ван Перси, който ще бъде извън терените за около един месец. С това лошите новини за Арсен Венгер не свършват, а в лазарета поради различни наранявания място са намерили Лукаш Фабиански, Гаел Клиши, Киърън Гибс, Йоан Джуру, Абу Диаби и Никлас Бендтнер. На вратата е възможно шанс да получи резервният страж Вито Маноне, а за позицията на ляв краен бранител няма друга алтернатива освен Арманд Траоре. В сърцето на отбраната отново ще действат екзекуторът на ЕЙРЕ Уилям Галас и Томас Вермаелен. Възможно е Арсен Венгер да даде почивка на един от двамата, като включи в игра швейцарския бранител Филип Сендерос. Френският наставник на Арсенал заяви, че няма никакво намерение да привлича нападателя на Бордо Маруан Шамак, а мисли да гласува доверие на мексиканския талант Карлос Вела. Играчът се появи като смяна през уикенда при загубата от Съндърланд с 0:1, а няколкото му отигравания загатнаха за високата му класа. Възможно е атакуващият мексикански футболист да започне и в стартовите единадесет, като партнира на Едуардо Да Силва в нападението на тима. Не е изключено и голяма част от основните футболисти на "топчиите" да получат почивка, но потенциала, с който разполагат лондончани на скамейката, ще е достатъчен за победа.

Стандарт не се представя на познатото високо ниво във вътрешното първенство на Белгия и изостава доста сериозна разлика от 10 точки от лидера Андерлехт. Адмирации за кампанията на тима в Лигата може да получи нападението на тима, което е намирало противниковите мрежи във всеки един от четирите изиграни мача. Интересно е да видим, дали Йованович, Мангала, Траоре, Мбокани и компания ще съумеят да се разпишат и на "Емирейтс Стейдиъм"
 
Главен съдия: Конрад Плауц (Австрия)

Прогноза:
Арсенал рядко допуска грешки в подобни срещи. Въпреки липсата на Робин Ван Перси и Никлас Бендтнер в състава ще намерят място играчи с доста добри реализаторски умения като Едуардо Да Силва, Карлос Вела и Андрей Аршавин. Моята прогноза е за резултатен мач на "Емирейтс" - Над 2,5 гола и резултат 3:1 за Арсенал. Гол на бразилецът с хърватски паспорт Едуардо Да Силва изглежда сигурен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sten4
24.11.2009 15:27

Madoto_1 ми това не е М.Ю. а Арсенал и винаги играем за победата 2-0.Само Арсенал ,але але але *party*

Madoto_1
23.11.2009 23:25

Според мен мача е повече Х.В неделя имаме мач с Челси , а и с Х се класираме за следващия кръг просто няма защо да се напрягат и може да се получи Х.