Рейнджърс и Щутгарт в люта битка за точки

19:18
Рейнджърс и Щутгарт в люта битка за точки
Шотландският шампион Рейнджърс приема тима на Щутгарт в среща от 5-я кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Двубоят ще се играе на стадион "Айброкс" от 21:45 часа българско време във вторник. В групата среща от група "G" на турнира Униреа Урзичени е домакин на Севиля.

Първият мач между тимовете на Рейджърс и Щутгарт на "Мерцедес Бенц Арена" завърши наравно 1:1. Груба грешка в защитата на гостите в 18-а минута позволи на Какау да напредне по дясното крило и да пусне топката на точката на дузпата, от където не покритият Павел Погребняк преодоля стража МакГрегър. Силното представяне на тима на Униреа обаче обърка плановете на тези два отбора и сега те са пред реалната опасност да изпаднат заедно от Шампионска лига. Рейнджърс търка дъното на класирането с актив от едва две точки, а германският тим има 3 спечелени точки, като изостава от румънския шампион с 2 точки. Сигурен участник на 1/8-финалите тук е само отборът на Севиля, който е начело в класирането с 10 точки.

За разлика от Шампионска лига, отборът на Руейджърс се представа много добре във вътрешното първенство, като взе победи в последните си две срещи - срещу Ст Мирън с 2:1 и Килмарнък с 3:0. Така съставът на Уолтър Смит заема първото място в класирането, на една точка пред вечния си враг Селтик. В Лигата обаче нещата не вървят добре, след като шотландците спечелиха една 2 точки в четири срещи и бяха унижени от румънския Униреа с 1:4 на собствения си стадион. Шансовете за Рейнджърс не са загубени, но класирането на 1/8-финалите минава през задължителна победа над и поне равенство със Севиля в последния кръг на груповата фаза.

Отборът на Щутгарт пък се намира в нечувана криза от началото на този сезон. Поредицата от слаби резултати в германската Бундеслига доведе до потресаващото класиране на 16-о място в първенството, което реално означава, че съставът на  Маркус Бабел е застрашен от изпадане в долната дивизия. Гройтер Фюрт пък победи "червените" с 1:0 в мач за Купата на германия и ги отстрани от турнира. В зависимост от развитието на мачовете в групата през този кръг, последният двубой на Щутгарт - домакинство на Униреа Урзичени може да се окаже решителен за второто място в група "G".

Прогноза: И двата отбора се нуждаят отчаяно от победата и респективно трите точки. Без съмнение сблъсъкът ще бъде много интересен и едва ли ще липсват положения и пред двете врати. Мисля, че е време Щутгарт да излезе от кризата и една победа над Рейнджърс би била идеалното начало за спасяването на сезона. Резултат 1:2.

Рейнджърс - Щутгарт, стадион "Айброкс", 21:45 часа

Главен съдия: Роберто Росети (Италия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lollipopp
23.11.2009 22:57

ще се борят кой да не остане последен *lol*

Paelyt
23.11.2009 22:50

Ето това е мач котио не мога да прогнозирам *lol*