Манчестър Юнайтед продължава да бере плодовете на търпението си към Тен Хаг

20:31
Манчестър Юнайтед продължава да бере плодовете на търпението си към Тен Хаг

Манчестър Юнайтед изигра един от най-слабите си мачове под ръководството на Ерик тен Хаг и загуби с 0:3 от Тотнъм Хотспър на “Олд Трафорд”. Една от причините за този резултат естествено бе отличната игра на “шпорите”, които играха агресивно от първата минути и доминираха сериозно през първото полувреме. Домакините обаче им помогнаха с множеството допуснати грешки.

Бренън Джонсън откри резултата още в третата минута. Бруно Фернандеш получи червен картон малко преди почивката, а в самото начало на второто полувреме Деян Кулешевски удвои аванса на лондончани. Домоник Соланке отбеляза третия гол в 77-ата минута.

След този резултат Ман Юнайтед има седем точки след първите си шест мача във Висшата лига и в момента е на 12-та позиция. Тотнъм пък записа четвърта поредна победа във всички турнири.

Срещата започна при вихрено темпо. Тотнъм заложи на постоянни атаки от самото начало. В третата минута Мики Ван де Вен направи фантастичен пробив. Бранителят взе топката, след като Рашфорд си я поведе дълго, тръгна от своята половина, навлезе в наказателното поле и стигна почти до аутлинията. След това пусна прекрасно подаване успоредно на голлинията към Бренън Джонсън, който насочи топката към опразнената врата. Той се разписа в четвърти пореден мач.

Отборът на Ерик тен Хаг изглеждаше объркан, а пресата на гостите създаваше сериозни проблеми на “червените дяволи”. Гостите продължиха да имат предимство и да атакуват при всяка възможност, а темпото бе много високо. Ман Юнайтед стигна до първата си възможност в десетата минута. Дълго подаване на Онана стигна до Рашфорд, който напредна и стреля от малък ъгъл, а Викарио се справи. Страничният съдия вдигна засада, но ситуацията щеше да бъде разглеждана, ако се бе стигнало до гол.

Последваха няколко опасни ситуации пред вратата на домакините. Мадисън проби в наказателното поле, но Онана отрази удара му. Секунди по-късно удар на Удоджи мина над вратата. “Червените дяволи” показваха някакви признаци на съживяване и организираха две атаки, в които беше замесен Рашфорд, но те не доведоха до опасен удар. В 20-ата минута Тотнъм беше много близо до втори гол. Джонсън получи топката от Кулушевски и стреля, а кълбото се удари в дясната греда на Онана.

Зиркзее получи възможност да изравни в 22-ата минута. Нидерландецът отправи удар, но Викарио направи отлично спасяване. Играчите на Ман Юнайтед обаче допускаха грешка след грешка и гостите проста не се възползваха. Поредната грешка бе дело на Далот, който не успя да изчисти малко пред наказателното си поле. За негово щастие Мадисън стреля от дистанция без сериозно да затрудни Онана.

Тимът на Тен Хаг не играеше толкова зле в атака, като организираше атаки от време на време, но “шпорите” много лесно преодоляваха средата на терена и намираха пролуки в защитата. В 33-ата минута Ромеро можеше да отбележи много красив гол след центриране на Поро. Той отправи великолепен удар от въздуха със странична ножица, но топката мина покрай вратата.

Манчестър Юнайтед стигна до най-добрата си възможност в 37-ата минута. Тогава след центриране на Рашфорд Гарначо стреля от въздуха, като нацели гредата. Малко след това Вернер бе изведен сам срещу вратаря. Германецът напредна и не успя да преодолее Онана, който излезе отлично.

Манчестър Юнайтед стигна до най-добрата си възможност в 37-ата минута. Тогава след центриране на Рашфорд Гарначо стреля от въздуха, като нацели гредата. Малко след това Вернер бе изведен сам срещу вратаря. Германецът напредна и не успя да преодолее Онана, който излезе отлично. Тези пропуски на “шпорите” можеха да се окажат фатални, тъй като едва ли през второто полувреме домакините щяха да изглеждат по същия начин. Ситуацията обаче се промени коренно в 42-ата минута, когато Бруно Фернандеш получи червен картон. Капитанът на “червените дяволи” влезе опасно в краката на Мадисън. Португалецът изглежда се подхлъзна, но това не бе достатъчно оправдание на високо вдигнатия му крак.

Тен Хаг извади Коби Мейну и пусна Мейсън Маунт още преди почивката, а за началото на второто полувреме на терена се появи Каземиро. Бразилецът влезе на мястото на Зиркзее и домакините имаха за цел да не допускат нов гол. Това обаче се случи две минути след подновяването на играта. Джонсън проби отдясно и центрира, топката се отклони в Де Лихт и се озова в Кулушевски, който удвои преднината на “шпорите”.

Последваха няколко атаки на Тотнъм и гостите пропуснаха възможности да стигнат до нов гол. Удар на Поро отиде право в Онана, а Вернер пропусна нов великолепен шанс. След час започна период, в който “червените дяволи” шокиращо започнаха да доминират с 10 човека. Тимът на Тен Хаг натисна и стигна до няколко голови положения. Каземиро на два пъти не бе далеч от попадение, но не бе достатъчно точен. Викарио пък трябваше да се намесва след опит на Де Лихт.

Ман Юнайтед тръгна още по-смело напред, а в играя се появиха Хойлунд и Ериксен. Малкото останали надежди на домакините приключиха в 77-ата минута, когато Соланке отбеляза трети гол за Тотнъм. Проблемите на домакините се увеличиха, след като Мейсън Маунт бе ударен в главата и се наложи принудително да бъде сменен. До края и двата отбора пропуснаха някои положения. Хойлунд не успя да стигне до топката след центриране на Хойлунд. Соланке пък не успя да преодолее Онана, въпреки че бе изведен сам срещу него. Малко преди края Де Лихт се озова на отлична позиция, но стреля покрай вратата.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ТОТНЪМ 0:3
0:1 - Джонсън (3)
0:2 - Кулушевски (47)
0:3 - Соланке (77)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация