Униреа на победа от участие сред елита на Европа

18:58
Униреа на победа от участие сред елита на Европа
Отборът дебютант в Шампионска лига Униреа Урзичени приема испанския Севиля в мач от 5-я кръг на груповата фаза на турнира. Срещата ще се играе на стадион "Стяуа" в Букурещ от 21:45 часа българско време във вторник. В другия двубой от група "G" на надпреварата Рейнджърс е домакин на Щутгарт.

Съставът на Дан Петреску влезе в тази група като аутсайдер, а в момента е на крачка от класиране сред 16-е най-силни отбора в Европа.  Главно заради блестящото си представяне срещу шотландския Рейнджърс, Униреа има актив от 5 точки и заема второ място в класирането, където безапелационен лидер в тима на Севиля с 10 точки. Битката за второто място ще е доста ожесточена, тъй като Щутгарт е с 3 точки, а Рейнджърс има 2.

За Униреа участие в срещата поради контузии няма да вземат Русеску и Бруно Фернандес. Домакините станаха известни с реализирането на попадения след статични положения, като два от 4-е гола в Глазгоу паднаха именно така. Голмайсторът на тима Мариус Биласко не на линия и ще тормози защитата на Севиля. С добрите си изяви и борбената игра, която демонстрира румънският шампион, нищо чудна да видим Униреа сред 16-е най-силни тимове в европейския футбол.

Севиля пък се намира в страхотна форма през този сезон, спечелвайки 13 от последните си 16 мача и вкарвайки 40 попадения. Отборът е плътно зад лидерите в Примера дивисион Реал Мадрид и Барселона, като изостава от първия само на три точки. В Шампионска лига всичко е ясно и Севиля вече е на 1/18-финал и то най-вероятно като победител в групата си. Не случайно андалусийците са най-силният отбор в Европа през този сезон според представянето си в първенството и евротурнирите, след тимовете на английските Челси и Арсенал. Малко вероятно е треньорът на Севиля Маноло Хименес да рискува с пускането на всичките си титуляри срещу Униреа, като силите ще бъдат пазени за битката за челната позиция в Примера. Можем да очакваме обаче завръщането в игра на Ивица Драгутинович Серхио Санчес, които до този момент лекуваха контузии. На вратата ще застане испанския страж Хави Варас, а пред него ще действат Абдулей Конко, Себастиен Скилачи, Драгутинович и Фернандо Наваро. В халфовата линия ще се разчита на
Дидие Закора, Ренато, Хесус Навас и Диего Пероти. Атаката на севилци ще бъде формирана от дуото Фредерик Кануте - Луиш Фабиано.

Прогноза: Отборът на Севиля е далеч по-класен от домакина Униреа, но предвид класирането на испанския тим в елиминационната фаза на Шампионска лига още през миналия кръг, предполагам, че румънците няма да загубят този мач. Точен резултат 1:1.


Униреа Урзичени - Севиля, стадион "Стяуа", 21:45 часа

Главен съдия: Том Хенинг Йовребо (Норвегия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

futbolist4eto9
24.11.2009 14:59

победа за Унирея т5ази ве4ер ,2-1 то4ен резултат *cigarette*