Шампионски Рубин и корав Динамо в сблъсък в Казан

21:21
Шампионски Рубин и корав Динамо в сблъсък в Казан
Честито на състава на Рубин Казан за втората поредна титла в първенството на Русия. Момчетата на Курбан Бердиев определено показаха най-постоянна игра през цялата кампания и абсолютно заслужено се окичват със златото кръг преди края. Сега обаче, пред тима от областта Татаристан, предстои решителна крачка в груповата фаза на Шампионската лига. Наглед най-ясната група, с изявени два фаворита в лицето на Барселона и Интер, може да се превърне в кошмар за един от двата гранда на европейския футбол. Руснаците са трети във временното класиране с актив от 5 точки, колкото има и европейският клубен шампион. При една победа на стадион "Централний" в Казан, над състава на Динамо Киев, най-силният отбор в Русия ще си осигури участие в Европа и на пролет, а в последния кръг от груповата фаза ще разберем дали то ще е в турнира на богатите или втория по сила - Лига Европа.

Курбан Бердиев вече предупреди своите футболисти, че сезонът не е свършил и иска пълна концентрация преди срещата с украинците. Защитата и стражът на казанците определено заслужават да бъдат похвалени след като запазиха мрежата суха в три последователни срещи срещу сериозни противници - Барселона, ЦСКА Москва и Зенит. Съставът страда от няколко контузии, но те не са на ключови играчи и няма да повлияят при сформирането на стартовия състав. Звездата на тима Алехандро Домингес остава свободен агент след около месец и по всяка вероятност ще изиграе последния си мач за Рубин в шампионската лига на стадион "Централний". Интерес към играча проявява тимът от Серия "А" Ювентус, но до сериозни преговори все още не се е стигнало.

Динамо Киев са изключително корав отбор, и който отписва украинците от срещата много ще сгреши. В последния шампионатен двубой съставът на Валери Газаев прегази носителят на последната Купа на УЕФА Шахтьор Донецк с категоричното 3:0, което не трябва да се подминава с лека ръка. Нападение водено от Андрий Шевченко и Артьом Милевски е гаранция за заплаха на вратата на руснаците и доста грижи за Рижиков. Йевхен Качериди пропуска срещата поради травма, а Леандро Алмейда ще трябва да изтърпи наказание. Ако Артьом Милевски или Герсон Маграо бъдат декорирани в жълто, то те ще пропуснат последната среща от груповата фаза срещу Барселона в Киев.

Главен съдия:
Феликс Брихт (Германия)

Прогноза:
Трудна за прогнозиране среща. Хиксът изглежда самоубийствен за двата състава, за това може да бъде изключен като опция. Очаквам голямо тактически надлъгване и малко голове в срещата, което може да се прогнозира с Под 2,5 гола. Домакинството винаги е било фактор в Лигата, което ме кара да гласувам доверие на руснаците - 1:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hrasta
24.11.2009 07:40

Рубин ще объркат плановете на грандовете *smile*

Lollipopp
23.11.2009 22:54

и според мен Рубин ще спечелят и ще се продължат и в следващата фаза на борбата *beer*

Paelyt
23.11.2009 22:45

Трудна прогноза безспорно и прогнозирам 2:1 *thumb_up*