Ливърпул пред отпадане от Шампионска лига

20:49
Ливърпул пред отпадане от Шампионска лига
Унгарският шампион Дебрецен приема английския гранд Ливърпул в среща от 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе във вторник от 21:45 часа българско време на стадион "Ференц Пушкаш" в Будапеща. В другия мач от група "Е" на турнира Фиорентина е домакин на Лион.

Два мача преди края на груповата фаза съставът на Ливърпул се намира в крайно неприятна позиция за класиране в елиминационната фаза на Шампионска лига. Мърсисайдци имат актив от едва 4 точки след 4 изиграни срещи, а изоставането им от Олимпик Лион и Фиорентина е съответно на 6 и 5 точки. Евентуалното участие на "червените" на 1/8-финалите минава през задължителни победи над Дебрецен и Фиорентина и надежди, че Лион ще постигне поне равенство при визитата си на "Артемио Франки".

Дебютатнът в най-престижната клубна надпревара Дебрецен се представи добре в първите си четири срещи, въпреки че не успя да спечели нито една точка до този момент. В първия кръг кошмарът на Левски загуби само с 1:0 на "Анфийлд". После дойде разгромната домакинска загуба от Лион с 0:4. В следващите два мача Дебрецен игра срещу силния този сезон тим на Фиорентина и само късметът на италианския тим не позволи на унгарците да постигнат поне едно равенство. Първият мач в Будапеща завърши 4:3 за "виолетовите", а при срещата във Флоренция съставът на Чезаре Прандели победи с 5:2. Видя се, че за Дебрецен Шампионска лига е твърде голяма хапка, но също така отборът показа, че умее да вкарва голове и да тормози по-силните си съперници. Като имаме предвид странните изяви на защитата на Ливърпул от последните срещи, нищо чудно Дебрецен да се разпише срещу именития си гост във вторник вечер, а дори и да спечели първа точка в Лигата. Това разбора се ще означава директно отпадане на Ливърпул и английският тим едва ли ще го допусне.

През този сезон Ливърпул просто не прилича на себе си. Поредица от разочароващи резултати, както и огромна липса на късмет, доведоха "червените" до 7-о място в класирането на Висшата лига и до голяма вероятност за отпадане от Шампионска лига. Мениджърът на тима Рафаел Бенитес страда и от кадрови проблеми в своя състав, а липсата на заместници на основните футболисти е допълнителен удар по испанския стратег. Капитанът Стивън Джерард се завърна от продължително лечение на контузия в слабините, но за нещастие на Бенитес в този момент се контузи главният реализатор на тима Фернандо Торес. Като се добавят и травмите на Алберт Риера и Йоси Бенаюн, както и проблемите с играчите в защита, то Ливърпул се намира в доста трудно положение. В момента за мърсисайдци има две основни цели - задължителна победа над Дебрецен, и при благоприятен резултата между Фиорентина и Лион утре, победа с повече от два гола на "Анфийлд" срещу "виолетовите". Всичко друго би означавало отпадане на петкратния носител на титлата в Шампионска лига през този сезон още в груповата фаза на турнира.

Прогноза: Привидно ясен мач за прогнозиране за краен резултат. Трудно може да се очаква, че Ливърпул няма да победи тима на Дебрецен, но пък през този сезон мърсисайдци са толкова непостоянни, че дори и равенство или загуба няма да е чак толкова шокиращо. Все пак мисля, че "червените" няма да сбъркат и ще спечелят на "Ференц Пушкаш". Точен резултат 1:3.

Дебрецен - Ливърпул, стадион "Ференц Пушкаш", 21:45 часа

Бьорн Куйперс (Холандия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cris_7
24.11.2009 20:48

Хахах дано да не се класират смешниците!

mr_nice_guy
24.11.2009 19:44

Ливърпул е в криза, която се отразява и на играта на отбора, но ако собствениците не могат да удържат в ръце отбора, то в скоро време със сигурност ще бъде продадена, защото купувачи има много, изключено е да се повтори кризата с Лийдс. Дано да се оправят скоро, че без тях Манчестър нямат конкуренция *thumb_up* GGMU *beer*

futbolist4eto9
24.11.2009 15:01

стискам палци на ливьрпул дано бият тази ве4ер и с помо6та на лион дано се класираме *wink*

sasedq
24.11.2009 14:33

Takeo Направят ли фиорентина равен стават с 10 точки което значи че ако ливърпул спечели всички мачове до края пак може да направи максимално 10 точки - головата разлика ще се гледа а на ливърпул не е от най хубавите.

ONIX
24.11.2009 14:18

краино време е рафа да слезе на земята......
ся таз ве4ер 6те ядат такаж бои от еге6 беге6 4е не знам каде 6те се крие
ливарпул е велик отбор но......имат малко Шанс и им го пожелавам от сарце *thumb_up* *beer*

Takeo
23.11.2009 23:44

Грешиш. Ако Фиорентина направят равен с Лион, това усройва Ливърпул. Поне преди мача с виолетовите на Анфийлд. И разбира се задължителна победа над Дебрецен.

Lollipopp
23.11.2009 22:38

Фиорентина правят равен с Лион и Ливърпул гледат Шампионска лига по телевизията *lol*

Dido_Man_U
23.11.2009 20:53

Няма накъде ще отпаднат и това е . То това не зависи от тях а от Фиорентина *party* *smile* *joking*