Ще се отлепи ли АЗ Алкмаар от дъното в група \"Н\"?

19:37
Ще се отлепи ли АЗ Алкмаар от дъното в група \"Н\"?
Ключов двубой от група "Н" на Шампионска лига, след който до голяма степен ще се знае, кой ще е вторият отбор прескочил груповата фаза на турнира. Момчетата на Роналд Куман имат в актива си само две точки от четири срещи, но при една победа на "ДСБ Арена", срещу гостуващите гърци, ще запазят много добри шансове за класиране. Съставът на Олимпиакос е в по-изгодна позиция предвид аванса си от четири точки пред холандския шампион, а едно равенство до голяма степен ще е с цената на класиране напред в турнира.

Съставът на АЗ Алкмаар постепенно взе да излиза от обзелата го летаргия, която го прати на 16 точки от върха в Ере дивизи и на последно място в група "Н" на Лигата. След претърпяния крах на "Емирейтс" срещу Арсенал (победа за лондончани с 4:1) съставът на Роналд Куман извъртя хикс в домакинството си на Фейенорд, а в последния кръг се поздрави с победа (4:2) при гостуването си на Рода. Тимът показа много атакуващ стил на игра в Керкраде, а над всички бе младата звезда Джърмейн Ленс, който вкара два гола преди да бъде заменен. Шампионите на ниската земя излязоха и с много интересна схема на игра, която се наложи заради многото контузии в състава. Трима защитници подредени в линия, наситена средна зона на терена и един чист нападател в лицето на голмайстора Ленс. В срещата с гърците почти сигурно няма да играят централните нападатели Грацияно Пеле и Мунир Ел Хамдауи. Двамата страдат от контузии и по всяка вероятност няма да могат да се възстановят за сблъсъка в Лигата. Друг важен атакуващ футболист, Муса Дембеле, ще трябва да минава късен фитнес тест, след който да се решава дали ще бъде включен в групата. Нападението ще се води от младия Ленс, който ще трябва да бъде дейно подпомаган от Маартен Мартенс, Брет Холман и отказалия офертата на Блекбърн Расмус Елм.

Олимпиакос явно не се намира в най-добрата си форма, доказателство за което е и сдаденото първо място във вътрешното първенство. Момчетата на Зико извъртяха две поредни равенства срещу непретенциозните формации на Пас Янина и Ираклис, което бе достатъчно за дебнещия Панатинайкос да окупира върха с преднина от две точки. В последната шампионатна среща срещу Ираклис "червено-белите" допуснаха изравняване във втората минута на допълнителното време, което вбеси техния бразилски наставник. Тревожно е състоянието на дефанзивния полузащитник Кристиан Ледесма, който бе заменен принудителни и сигурно ще пропусне гостуването в Холандия.

Главен съдия: Алберто Маленко (Испания)

Прогноза:
Очаквам срещата да бъде много напрегната с подчертан домакински натиск в самото начало. Не мисля, че ще бъдат отбелязани много голове, за това може да се пробва на Под 2,5 гола. Като знаково изражение, определено "единицата" изглежда най-логична с оглед състоянието на двата тима. Ако трябва да се акцентира на точен резултат - 2:0. Джърмейн Ленс изглежда най-добрата алтернатива за голмайстор в срещата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Paelyt
23.11.2009 22:52

Това е един от двата xa в мачовете от шампионска лига на тази дата

sasedq
23.11.2009 20:00

Ще се отлепи ли АЗ Алкмаар от дъното в група "F"?

Моля ви поне заглавията не бъркайте .....