Бенфика изкова победата в Белград

21:59
Бенфика изкова победата в Белград

Бенфика спечели с 2:1 гостуването си на Цървена звезда в мач от първия кръг на Шампионската лига. Португалците отбелязаха двата си гола в първия половин час. Керем Актюркоглу откри резултата в деветата минута, а неговият турски сънародник Оркун Кьокчу удвои аванса на гостите. Малко преди края резервата Фелисио Милсон се разписа за домакините.

Бенфика стартира силно и след няколко опита за атака поведе в деветата минута. Ди Мария получи топката отдясно и отлично намери Бах в наказателното поле, а той центрира на далечната греда към Актюркоглу, който откри резултата. Домакините опитаха да отговорят, но удар на Крунич от малък ъгъл бе спасен от Трубин. При една друга ситуация вратарят на "орлите" не успя да задържи топката, но защитата изчисти.

В 29-ата минута Бенфика поведе с два гола след великолепно изпълнение на Кьокчю от пряк свободен удар. Звезда владееше повече топката, но трудно стигаше до чисти ситуации пред вратата на съперника. Малко преди почивката Иванич отправи хубав удар, но топката мина покрай гредата.

След почивката сърбите държаха инициативата, но гостите се справяха с опитите им да се върнат в мача и Трубин рядко бе затрудняван. В 65-ата минута след един ъглов удар топката се отклони в Джига и можеше да се озове в мрежата, но отиде покрай вратата. Хубав удар на Ди Мария в 83-ата минута също не намери целта.

Звезда все пак успя да зарадва феновете си с гол четири минути преди края на редовното време след комбинация между две от резервите. Ндиайе изведе Милсон, който успя да преодолее Трубин. В добавеното време Бенфика бе близо до трети гол, но великолепен удар на Амдуни срещна гредата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация