В Байер Леверкузен вече се оглеждат за наследник на Чаби Алонсо

19:08
В Байер Леверкузен вече се оглеждат за наследник на Чаби Алонсо

Докато Чаби Алонсо се подготвя за първия мач на Байер Леверкузен в Шампионската лига, ръководството на клуба се подготвя за евентуалното му напускане следващото лято, твърди "Билд". Утре "аспирините" гостуват на Фейенорд в първата си среща от най-престижния клубен турнир.

Шефовете на Байер бяха зарадвани от новината преди няколко месеца, когато Алонсо реши да остане в клуба, въпреки че имаше няколко сериозни предложения. Испанецът изведе тима до първа титла в Бундеслигата и играчите му направиха един невероятен сезон.

Следващото лято обаче Чаби Алонсо вече може да си тръгне, като се очаква той да вземе решение през пролетта. Един от вариантите пред него може да е завръщане в Реал Мадрид, но това зависи от бъдещето на Карло Анчелоти. Ливърпул и Байерн (Мюнхен) имаха интерес към него, но назначиха други треньори, които стартираха добре сезона.

Ръководството на Леверкузен вижда наставника на Щутгарт Себастиан Хьонес като един от подходящите хора, които да заменят Алонсо. Друг вариант е треньорът на Брайтън Фабиан Хюрцелер, който обаче има договор с "чайките" до 2027 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация