Байерн задмина Монако по вкарани голове в един мач от Шампионската лига

08:12
Байерн задмина Монако по вкарани голове в един мач от Шампионската лига

Байерн (Мюнхен) записа впечатляващ успех с 9:2 над Динамо (Загреб) в първия си мач на тазгодишното издание на Шампионската лига. По този начин баварците счупиха рекорда за най-много голове отбелязани в един двубой в турнира. Предишният рекорд се държеше от Монако, който разгроми Депортиво Ла Коруня с 8:3 на пети ноември 2003 година.

 

Всъщност във вчерашния двубой германският колос отбеляза повече попадения отколкото 14 от отборите, които взеха участие в миналогодишното издание, във всичките им мачове в надпреварата.


Четири от головете в срещата бяха дело на Хари Кейн. Така англичанинът стана четвъртият футболист на Байерн, който бележи толкова попадения в мач от Шампионската лига, изравнявайки се със Серж Гнабри, Роберт Левандовски и Марио Гомес.


Майкъл Олисе също записа името си в историята с двата си гола в мача. Той стана първият французин след Тиери Анри, който бележи две попадения в дебюта си в Шампионската лига.


И не на последно място, но този мач бе важен и за ветерана Томас Мюлер. За 35-годишния играч това бе 152-ри двубой в най-престижния клубен турнир с екипа на един клуб, като по този начин той вече е едноличен лидер по този показател, изпреварвайки Чави Ернандес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация