Колумбия и Перу поделиха точките в световна квалификация

09:58
Колумбия и Перу поделиха точките в световна квалификация

Крилото на Ливърпул Луис Диас отбеляза гола за Колумбия при равенството срещу Перу (1:1) в световна квалификация в зона КОНМЕБОЛ. Диас се разписа в 82-ата минута и спаси тима си от първа загуба от началото на кампанията. За домакините точен беше Александър Кайенс в 68-ата минута.

Колумбия събра 13 точки и не можа да измести Уругвай от второто място, въпреки че "урусите" се препънаха у дома срещу Парагвай. Перуанците остават последни с едва 3 точки.

До почивката и двата отбора бяха твърде предпазливи и отправиха само по един точен удар. Хеферсон Лерма пропусна да даде аванс на гостите във 2-ата минута, а Алекс Валера и Джанлука Лападула се разминаха с гола за Перу. В 25-ата минута Лападула все пак прати топката в мрежата, но попадението беше отменено заради засада.

След почивката почти нищо не се промени. Домакините обаче използваха един от малкото си шансове и откриха в 68-ата минута след подаване на Валер и точен удар на Кайенс.

Веднага последва натиск на Колумбия. В 73-ата минута Рихард Риос стреля от далечно разстояние, но Педро Галезе внимаваше. В 74-ата стражът на Перу отрази и опасен удар на резервата Ясер Асприля.

В 82-ата минута Хамес Родригес центрира от корнер, Джон Доран продължи с глава топката към далечната греда, а там Луис Диас с плонж я заби във вратата - 1:1.

Никой от съперниците не посмя да рискува в оставащото време, а и равенството беше най-справедливият изход от двубоя.

В следващия кръг на 11 септември Перу ще гостува на Еквадор, а Колумбия ще посрещне водача Аржентина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация