Луис Диас се превърна в антигерой за Колумбия срещу Еквадор (видео)

08:28
Луис Диас се превърна в антигерой за Колумбия срещу Еквадор (видео)

Еквадор и Колумбия направиха нулево равенство в среща от 4-ия кръг на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. По-близо до успеха бяха гостите, но Луис Диас пропусна дузпа в 61-ата минута. Преди почивката негов гол беше отменен заради засада. Еквадор създаде малко положения и е отборът, който трябва да е по-доволен от резултата.


Домакините влязоха в мача с повишено самочувствие след победите над Уругвай и Боливия, но в големи периоди от срещата отстъпиха инициативата на съперника. Колумбийците действаха много по-агресивно и до средата на първата част вече имаха три жълти картона. В 11-ата минута Мойсес Кайседо уцели гредата, но това беше една от малкото възможности за гол пред състава на Еквадор. За гостите близо до гола през първата част беше Йерсон Москера.


Малко след почивката Йоанес Чавес от домакините извърши нарушение в наказателното поле и Колумбия получи дузпа. Зад топката застана Луис Диас, но Мойсес Рамирес отгатна посоката на удара му и спаси. Само две минути по-късно Карлос Куеста прати топката във вратата на Еквадор, но в ситуацията имаше засада и голът не беше зачетен.


В оставащото време интересни ситуации пред двете врати почити липсваха. Бившият нападател на ЦСКА - София Жорди Кайседо се появи за Еквадор в 88-ата минута на мястото на Енер Валенсия. В класирането "ла три" е на 6-о място с 4 точки, а Колумбия се намира на 5-а позиция с актив от 6 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация