Дуейн Уейд: Мисля, че започнахме твърде много да уважаваме останалия свят

16:33
Дуейн Уейд: Мисля, че започнахме твърде много да уважаваме останалия свят

Легендата на Маями Хийт Дуейн Уейд направи равносметка след края на Олимпийските игри в Париж, където САЩ стана олимпийски шампион за пети пореден път. Американците обаче срещнаха доста трудности по пътя към златото, като на полуфиналите губеха с двуцифрена разлика от Сърбия, а на финала тимът на Франция бе равностоен техен съперник. Според Уейд останалите държави са наваксали до голяма степен изоставането си от Щатите в баскетбола.

“Мисля, че започнахме твърде много да уважаваме останалия свят след 2004-а - откакто загубихме три пъти на Олимпийските игри и спечелихме бронзов медал. С всяка година баскетболът извън САЩ еволюира все повече и повече. Играчите задобряват и всеки получава шанс за изява. Вижте Сърбия - въпреки че останаха само с бронз, след четири години пак ще са на Олимпиада. Вижте какво правят Франция, вижте Канада. И те ще се върнат след четири години. Германия също”, заяви Уейд, който през цялата Олимпиада работеше като анализатор за НБС Спортс.

“На Олимпийските игри в Париж, с изключение на отбора на САЩ, имаше над 60 играчи, които са играли или продължават да играят в НБА. А след четири години вероятно ще станат и повече. Светът стана много добър на баскетбол. Ние продължаваме да доминираме, когато става въпрос за златни медали, но вече няма да ни е никак лесно да го правим. Вече не сме в 1992-ра. Всички трябва да разкарат тази мисъл от главите си. Играта сега е тотално различна”, добави трикратният шампион с Маями в НБА.

Уейд беше част от олимпийския отбор на американците през 2004-а, когато тимът допусна безпрецедентните до онзи момент три загуби на Олимпиада - от Пуерто Рико, Литва и Аржентина. Четири години по-късно обаче Ридийм Тийм, в който беше и легендарният гард, си върна олимпийската слава с титла в Пекин 2008.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация