Де ла Фуенте: Запитах се дали има по-въздействащ играч в историята на футбола от 16-годишния Ламин

06:39
Де ла Фуенте: Запитах се дали има по-въздействащ играч в историята на футбола от 16-годишния Ламин

Селекционерът на Испания - Луис де ла Фуенте, говори след победата на водения от него тим с 2:1 срещу състава на Франция. Той бе изключително развълнуван от успеха на отбора си, като сподели най-вече радостта си от въздействието върху крайния резултат на младия Ламин Ямал.

“Запитах се дали аз на 63 години мога да се сетя за по-въздействащ играч в историята на футбола от 16-годишния Ламин Ямал. Трябвад да му помогнем да остане здраво стъпил на земята и да се представя по на-добрия начин. Трябва спокойствие. В древен Рим, когато са говорили за Цезар, хората са казвали: “Помнете, че е смъртен”. Но трябва и да запаза вяра в тази група от играчи. Те винаги работят за общото благо. Винаги са отдадени на работния процес. Гордея се, че мога да водя тези играчи”, каза Де ла Фуенте.

Селекционерът говори и за представянето на Дани Олмо, който във втори пореден мач се разписва. Той откри резултата в 1/4-финалния мач срещу Германия, а сега вкара втория гол срещу Франция, който класира отбора за финала.

“Знам на какво е способен. Той единствено имаше нужда да се възстанови след контузията, да се интегрира и да върне темпото и ритъма, от които имаше нужда. Благодарен съм на Дани за това, което ни носи на терена. Благодарен съм, че мога да водя 26 гении на терена. Имаме късмета да разполагаме с много млад отбор с много настояще и бъдеще”, каза още Де ла Фуенте.

Наставникът на иберийците говори още и за финала, като вярва във възможностите на футболистите, въпреки че определено няма да е лесно.

“Сигурен съм, че финалът ще бъде тотално различен, когато играем срещу съперник, който изисква най-доброто от нас. Въпреки че може и да звучи трудно, има място за подобрение”, завърши Де Ла Фуенте.

Съперникът на Испания във финала ще стане ясен в днешния 10-и юли. Вторият полуфинал на Евро 2024 предлага не по-малко интригуващ мач между отборите на Англия и Нидерландия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация