Скалони обясни как решава дилемата за партньор на Меси в атака

13:15
Скалони обясни как решава дилемата за партньор на Меси в атака

Селекционерът на националния тим на Аржентина Лионел Скалони заяви, че той преценява мач за мач кой да играе, след като избра за стартовия си състав Хулиан Алварес пред Лаутаро Мартинес за партньор на Лионел Меси във втори пореден мач, предаде Ройтерс.

Меси продължава да бъде първи вариант за тима в ключовите мачове, като играе на позицията втори нападател. Скалони избра да негов партньор Алварес при победите над Канада и Чили, като голмайсторът на Серия А Лаутаро Мартинес го сменя във вторите полувремена на двата мача.

Алварес има един гол до момента, докато Мартинес се разписа два пъти, включително и при късния успех срещу Чили, който осигури на Аржентина място на четвъртфиналите.

"Лаутаро и Хулиан са са играли заедно", каза Скалони пред репортерите. "Винаги има нужда от баланс. Лаутаро е много щастлив днес, Хулиан също. Винаги избирам този, който мисля, че е най-добър вариант за съответния мач", добави треньорът. "Днес игра Хулиан, но имаме 11 футболисти. Трябва да се придържаме към плана. Понякога може да има нарушение на баланса по някаква причина, но по принцип обичам да има дисциплина. Ще правим избори по време на турнира", обобщи Скалони.

Селекционерът добави, че класирането за елиминациите преди последния мач му дава възможност да експериментира в срещата с Перу в събота. Запитан за крилото Алехандро Гарначо, който до момента е неизползвана резерва, той заяви: "Искаме да го видим, защото е млад и свеж играч."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация