Солидно начало на Копа Америка за Аржентина

07:01
Солидно начало на Копа Америка за Аржентина

Копа Америка 2024 стартира тази нощ с мача между шампиона Аржентина и Канада. "Албиселесте" записаха очаквана, макар и по-трудна от предвижднията победа с 2:0 над "кленовите листа". Хулиан Алварес в 49-ата и Лаутаро Мартинес в 88-ата минута отбелязаха двете попадения за "гаучосите". Срещата се проведе на стадион "Мерцедес-Бенц Арена" в Атланта и ще се запомни и с два големи пропуска на звездата на южноамериканците Лионел Меси, които обаче не се оказаха фатални. Той се реваншира, като изработи и двата гола за своя тим.

Първото полувреме бе по-равностойно с положения и пред двете врати. Аржентина стигна до първия по-добър шанс в 9-ата минута, когато Анхел Ди Мария изскочи очи в очи с вратаря, но не успя да го продолее.

В края на полувремето обаче и Канада пропусна добри възможности. Първо в 30-ата минута Тайжон Бюканън се озова с топка в крака в близост до вратата, но не успя да стреля в очертанията. В 43-тата минута пък Стивън Еустакио стреля с глава отблизо но вратарят спаси, а след това Алфонсо Дейвис също не успя да се разпише при опита за добавка.

Още в началото на втората част обаче Аржентина взе преднина. В 49-ата минута Лео Меси изведе Алексис Мак Алистър в наказателното поле, той бе спънат от вратаря, но успя да отклони топката към Хулиан Алварес, който я прати в мрежата за 1:0.

Само минута по-късно Алварес можеше да удвои, но този път ударът му по земя бе спасен от Максим Крепо.

В 66-ата минута Лео Меси пропусна невероятна възможност. Той бе изведен зад защитата, но първият му удар бе спрян от стража на съперника, а след това при втория опит защитник успя да се намеси и да блокира изстрела му.

Веднага след това и "кленовите листа" пропуснаха отличен шанс чрез Джонатан Дейвид, чийто изстрел с глава профуча покрай вратата.

В 70-ата минута северноамериканците поискаха дузпа за нарушение на Лисандро Мартинес, но то бе извън наказателното поле, а в крайна сметка реферите решиха, че няма фаул.

Последваха нови възможности за Аржентина. Първо Меси пропусна нов отличен шанс сам срещу вратаря в 79-ата минута, а след това Николас Отаменди и Лаутао Мартинес също не успяха да вкарат от добри положения.

Все пак "гаучосите" успяха да подпечатат успеха с в 88-ата минута. Меси изведе с прекрасен пас в коридор Лаутаро Мартинес, а то й промуши кълбото през краката на вратаря за крайното 2:0.

Така Аржентина започна турнира с три точки в актива си, докато Канада остава с нулев актив.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация