Нури Шахин е новият треньор на Борусия Дортмунд

19:19
Нури Шахин е новият треньор на Борусия Дортмунд

Нури Шахин ще бъде новият старши-треньор на Борусия Дортмунд, съобщиха официално от клуба. На този пост той наследява Един Терзич, чийто помощник бе до вчера, когато бе обявена раздялата с досегашния наставник. Това решение е било взето в днешния ден след дискусии между Нахин, спортният директор Себастиан Кел и изпълнителният такъв Ларс Рикен. Бившият полузащитник ще подпище контракт с Борусия до лятото на 2027 година. През последната кампания "жълто-черните" завършиха на петото място в класирането на Бундеслиагата, но въпреки това ще играят в Шампионската лига, тъй като Германия има висок коефициент, който дава право на петима участници в новия формат на турнира. От своя страна Терзич изведе Борусия до финала в турнира срещу Реал Мадрид, който бе загубен с 2:0.

“За мен е голяма чест да поема треньорския пост на Борусия Дортмунд. Искам да благодаря на всички в клуба за доверието, което ми бе гласувано. Наистина очаквам с нетърпение да вляза в новата си роля. От първия ден ще правим всичко с много енергия и голяма страст, за да постигнем максимални успехи,” заяви Нури Шахин пред официалния сайт на клуба.

Бившият полузащитник на Борусия (Дортмунд) има общо 274 мача и 26 гола за отбора в кариерата си на професионален футболист. Той е шампион с “жълто-черните” през 2011 година и носител на Купата на Германия от 2017-а. Той има опит като старши-треньор на Анталияспор от 2021 до 2023 година. През януари той се завърна в Борусия като помощник на Един Терзич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация