Тазгодишният "Уимбълдън" може да се окаже последен за Мъри

19:34
Тазгодишният "Уимбълдън" може да се окаже последен за Мъри

Има готовност да бъде почетен подобаващо Анди Мъри на "Уимбълдън", ако организаторите получат потвърждение, че това ще бъде последният турнир в кариерата на шотландеца, съобщи ДПА.

Трикратният победител от турнири от Големия шлем заяви през февруари намерението си да се оттегли по-късно през годината заради спекулациите около бъдещето му.

Засега няма официално съобщение от Мъри, който е двукратен победител на "Уимбълдън" и стана първия британец с титлата в Лондон след 77 години през 2013, но организаторите потвърдиха, че са готови, ако получат зелена светлина от щаба на 37-годишния спортист.

Изпълнителният директор Сали Болтън каза: "Имаме планове и готовност и сме подготвени, но това е решение на Анди. Със сигурност ще говорим с членове от тима на Анди, но е вероятно те да не споделят повече детайли, защото са гъвкави."

"Той трябва сам да вземе решението, а ние да отговорим подобаващо. Мисля, че всички споделяме същите емоции, ако той реши да се откаже", добави тя.

Новак Джокович вероятно ще пропусне "Уимбълдън" заради операция на коляното, а Рафаел Надал със сигурност ще отсъства от турнира, за да се фокусира върху подготовката си за Олимпийските игри.

Президентът на турнира Деби Джеванс няма притеснения, че ще липсва качество на турнира и заяви: "Уверена съм, че нивото на вълнение се вдига за милиони фенове. Не съм нервна, защото младото поколение настъпва и има чудесни играчи".

Рекорден награден фонд от 50 милиона паунда бе обявен за турнира през тази година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация