Реал Мадрид ще представи Мбапе след края на европейското

21:54
Реал Мадрид ще представи Мбапе след края на европейското

Реал Мадрид ще представи официално Килиан Мбапе на феновете си на 16 юли - два дни след края на Евро 2024, съобщава “Льо Паризиен”. Това ще се служи на пищна церемония на клубния стадион “Сантиаго Бернабеу”.

Реал Мадрид обяви за трансфера на Мбапе на 3 юни, а сега вече, макар и все още да не е потвърдено от Кралския клуб, е ясно и кога френската мегазвезда ще бъде представен. Очаква се събитието да е грандиозно и пред пълен стадион с близо 85 000 фенове - по подобие на представянето на Кристиано Роналдо на “Бернабеу” през 2009 г.

Самият Мбапе написа след новината за трансфера си: “Толкова съм щастлив и горд, че се присъединявам към клуба на моите мечти. Никой не може да разбере колко развълнуван съм в момента. Нямам търпение да ви видя, мадридисти, и ви благодаря за невероятната подкрепа. Хала Мадрид!”.

Мбапе реши да напусне Пари Сен Жермен след седем сезона и със статута на най-добрия голмайстор на клуба за всички времена (256 гола в 308 участия във всички състезания). Избиран пет пъти поред за най-добър играч в Лига 1, световният шампион от Мондиал 2018 пристигна в ПСЖ година по-рано след силните си игри в Монако. Мбапе така и не успя да спечели Шампионската лига с парижани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация