България отново може да има футболист в топ европейски клуб

12:36
България отново може да има футболист в топ европейски клуб

Тазгодишният финалист в Шампионската лига Борусия Дортмунд проявява сериозен интерес към българския национал Илия Груев-младши, предава Патрик Бергер от "Скай Германия".

Според информацията, „жълто-черните“ не са единственият отбор, който желае дефанзивният халф в редиците си. Германският тим и останалите кандидати за Груев са имали свои скаути на "Уембли" по време на плейофа за класиране във Висшата лига между Лийдс и Саутхямптън.

Представителят на дортмундци е бил Свен Мислинтат, който е известен с прякора Диамантеното око, тъй като има умението да разпознава големите таланти във футбола. Благодарение на него на „Сигнал Идуна Парк“ през годините са привлечени имена като Роберт Левандовски и Пиер-Емерик Обамеянг.

Груев-младши е добре познат в Германия. Той започва в местни отбори още от юношеска възраст, за да пробие в мъжкия футбол във Вердер. Тимът от Бремен продаде българския национал Лийдс през миналото лято. Трансферната сума не беше официално оповестена, но според информациите става дума за 6,5 милиона евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация