Байерн се разбра с Бърнли за неустойката на Компани

17:12
Байерн се разбра с Бърнли за неустойката на Компани

Венсан Компани вече може да се счита за старши треньор на Байерн Мюнхен. Приближеният до баварците журналист Флориан Платенберг разкри, че клубът е постигнал пълно съгласие с Бърнли относно сумата, която трябва да бъде платена като компенсация за привличането на белгийския специалист. Тя ще е между 10 и 12 млн. евро. От Бърнли настояваха за 20 млн., но в хода на преговорите са отстъпили от първоначалните си искания.

Компания още не е подписал договор с Байерн, но това ще стане съвсем скоро. Споразумението ще е до 2027 година. Официалното назначение на бившия защитник е предвидено за началото на следващата седмица, а представянето му вероятно ще се състои в четвъртък.

Не всички от ръководните фактори в Байерн са убедени, че ангажирането на Компани е добра идея. Зад кандидатурата на белгиеца стои спортният директор Макс Еберл, чиевто бъдеще на “Алианц Арена” ще зависи много от резултатите под ръководството на новия треньор.

В подкрепа на Компани се изказа бившият наставник на баварския гранд Пеп Гуардиола. В първите години от неговия престой в Манчестър Сити капитан на тима беше именно белгиецът.

“Радвам се за Вини. Имам отлично мнение за него, независимо, че Бърнли изпадна. Впечатлен съм от работата му, личността му, познанията му за играта и начина, по който се справя с натиска на медиите. Бих искал в Байерн да вземат най-доброто решение, те го заслужават. Обичам този клуб по много причини, но най-вече заради хората, които работят там”, сподели Гуардиола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация